Hoppa till sidans innehåll
Foto: CEV EM-kval

Räckte inte till mot mer rutinerat Spanien

14 SEP 2012 18:18
Andra mötet med Spanien i EM-kvalet blev en match som för Sverige var avsevärt mycket bättre än den förra. Med tanke på utgångsläget för lagen i gruppen så går lagen för att tappa så få poäng och absolut inte några set mot Sverige.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:14

Spanien kontrollerade matchen från start

Spanien startade matchen väldigt koncentrerat, tungt och skarpt medan vi hade svårt att komma till skarpa anfallslägen. Under setets gång fick vi igång vårt sideoutspel men klarar inte av att ta poäng i egen serve.
I andra set fastnar vi i flera rotationer och poängen rinner iväg från oss. Sanien får göra det de är bra på, trycka oss från nät med sin serve och ställa om snabbt i sitt transition-spel. I andra setet kommer Linn Englund, Madelen Green, Katarina Persson och Nellie Fredriksson in vilket ändrar tempot i vårt spel och får igång hela laget till att avsluta set två med bättre mentalitet.

För många egna misstag 

Tredje set är ett väldigt bra set för oss, Nellie får fortsatt förtroende på högerkanten, Linn fortsätter som center och Andréa kommer in i tredje set för att avlasta Sara Malmlöv som gjort en bra match så långt men inte riktigt orkar hela distansen. Vi har bra tryck på Spanien och tvingar dem till spelarbyten, i slutändan är det dock de egna misstagen som fäller oss från att bärga setet. Spanien är vana vid att matcha internationellt medan Sverige endast får dessa få matcher att lära sig på.

Avbytarna med vid inhopp

Genom hela matchen är Åsa Gustafsson motorn i laget som leder alla och lotsar de inbytta spelarna in i matchen. Kaisa Wallin gör en stabil match som libero. De byten vi utför gör verkligen stor skillnad på vårt spel idag och det är bra att veta att de som är på bänken är hungriga på spel och har koll på vad de ska göra när de kommer in.

Startuppställning:

Anna Harlin
Åsa Gustafsson
Sara Malmlöv
Andréa Jacobsson
Tina Johansson
Aida Rejzovic
Kaisa Wallin

Skribent: Michael Jestin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info