Hoppa till sidans innehåll

Ny svensk seger mot Finland

20 JUN 2010 21:36
De svenska damjuniorerna tog en ny seger mot Finland i dubbellandskampen som spelades i Frejahallen i helgen.
  • Uppdaterad: 20 JUN 2010 22:57

Tämligen tidigt i matchen kunde man ana att det var ett annat finsk lag som motståndare idag. Bortalaget började direkt sätta en helt annan servepress på dom svenska tjejerna och följde upp det med ett stabilt och samlat blockspel. Man ryckte åt sig en ledning på hela 5-11 innan hemmalaget kunde börja upphämtningen. Båda laget spelade med mer noggrannhet i spelet idag än igår. När Sverige hade fått ordning på spelet så kröp man sakta närmare och kunde således komma ikapp sitt motstånd och till slut sätta punkt med 25-23 efter ett bra avslut av Madelene Green.  

I andra setet fortsatte lagen att bjuda på många fina bolldueller och Sverige gick oftast vinnande ur striden. Man hade fortsatt bra linjer i spelet och det kändes stabilt i svensklägret efter att man spelat hem setet med 25-20.

I tredje set kom en reaktion där man blev passiva och tillät Finland vinna många enkla poäng. Mitt i setet kom en liten uppryckning och Sverige var nära att få kontakt, men istället slarvade man och dom finska tjejerna kunde öka avståndet till setvinst med 25-19.

I fjärde set var spelet fortsatt aningen passivt och Sverige fick kämpa för poängen gång på gång då Finland och i synnerhet deras libero spelade ett inspirerande försvarsspel. Men ändå kopplade Sverige ett litet grepp i setets mitt. Men hemmalaget föll dock tillbaka i gamla synder och bjöd på en mängd servemissar. Vid underläge 22-24 tog Sverige timeout och vann nästa poäng efter en vass spike av Rebecka Lazic. Ett efterföljande block och ett serveäss av Viktoria Larsson tog Sverige till matchboll. Man förvaltade första chansen och tog segern med 3-1.

-Idag var vi klart mycket stabilare i spelets grundmoment som också var en stor målsättning. Både Finland och vi spelade en bättre och ”renare” volleyboll idag och det var skönt att vi kunde vinna dom jämna seten, vilket också vittnar på styrka. I det svenska laget får hela laget godkänt. Extra till Alexandra och Rebecka Lazic. Även Madelene Greens anfall var av hög klass och så var också Frida Randéns blockspel. Nu har vi en träningsmatch kvar att avsluta med imorgon. Då ska vi göra allt för att sätta en snygg avslutning på detta läger, avslutar Kalle Nordén.

Sverige-Finland 3-1 (25-23,25-20,19-25,26-24)
Bästa poängplockare: Alexandra Lazic 19p, Rebecka Lazic 14, Madelene Green 13

 

Skribent: Kalle Nordén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info