Hoppa till sidans innehåll

Nära mot värdnationen Holland

04 OKT 2013 21:55
Sverige fick lämna planen utan setvinst mot värdnationen Holland, men det var en mycket välspelad match där Sverige var nära trots att det spelades runt friskt i laget.
  • Skapad: 04 OKT 2013 21:55

Team Manager Claes-Göran Eriksson berättar:
- Vi valde att vila Marcus inför morgondagens mycket viktiga möte mot Israel, extra kul att se att Fredric tar chansen och blir poängbäst på 20 poäng när han får den. Vi spelade runt och lyckades ändå hålla jämna steg, i synnerhet första set var en riktig holmgång – då får man inte glömma att Holland har ett ruskigt starkt lag.

Höll jämna steg

I första set hade det svenska laget initiativet och drev setet hela vägen till 36-34 innan setförlusten var ett trist faktum. Mycket bra spel från den svenska sidan som, anförda av bland annat Fredric Gustavsson som spelade istället för storstjärnan Marcus Nilsson, hade flertalet setbollar. Det andra setet innebar en energiförlust för svenskarna och efterföljande förlust med 25-16. I det tredje setet var det återigen nära och jämnt men ett starkare Holland knep det med 25-21.

"Kommer bli jämnt in i det sista"

Om läget inför morgondagens och söndagens match säger Claes-Göran:
- Israel imorgon och Vitryssland på söndag, det blir två extremt viktiga matcher. Vi, Vitryssland och Ukraina har chans att komma på exakt samma poäng, vilket innebär att det då blir set- och bollskillnadsräkning. Imorgon spelar vi för kung och fosterland, vi har allt att vinna.

Imorgon 17.00 spelar alltså Sverige mot Israel. Matchen går att följa via www.laola1.tv

Matchstatistik

Skribent: Sebastian Engström

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info