Hoppa till sidans innehåll

Kassaskåpssäker seger mot Schweiz

16 JUL 2011 20:41
Sverige tog fram ett starkt spel i dagens match mot Schweiz. Man gav aldrig motståndet en chans och efter 1 timme och 10 minuter var 3-0 segern i hamn.
  • Uppdaterad: 17 JUL 2011 00:36

Sverige var mycket mer noggrant i sitt spel idag och det var endast sporadiskt som motståndet kunde nå upp till jämn nivå med de blågula. Det svenska laget kunde tämligen omgående koppla stadigt grepp i alla seten och ett riktigt vasst servespel låg till grund för detta.

Andra stora glädjeämnet idag var blockspelet som allt som oftast tog udden av Schweiz anfallsspel. Och när man sedan kunde sätta rejält stopp för lagets storstjärna Elena Steinman var matchen vunnen. Idag visade hela laget upp att man kan spela riktigt bra volleyboll. Extra plus till Mathilda Gustavsson som servade riktigt bra idag och även kanttrion Rebecka Lazic, Alexandra Lazic och Madelene Green var vassa idag.  Nu väntar Tyskland i en avgörande match då tyskorna fick se sig besegrade med 3-2 mot Italien.

 

- Idag var det riktigt roligt att se hur tjejerna tog tag i matchen och att de moment vi tryckt extra på fungerade väl. Nu ska det bli riktigt kul att lira mot Tyskland i morgon även om det tyska laget är storfavoriter så ska vi gör allt för att stoppa dom och visst är det kul att drömmen om semifinal lever sista dagen, säger lagets coacher Kalle Nordén och Per-Erik Dalqvist.

 

Sverige-Schweiz 3-0 (25-17,25-19,25-16)

Bästa poängplockare: Madelene Green 11p, Alexandra Lazic 9p, Rebecka Lazic 8p.

Skribent: Karl Nordén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info