Hoppa till sidans innehåll

Italien för tuffa

15 JUL 2011 22:43
Sverige kunde bitvis matcha Italien när lagen drabbade samman i den första matchen i årets 8-nationers för Sveriges damjuniorer. Matchen slutade dock med en 3-1 viktoria för det Italienska laget.
  • Uppdaterad: 15 JUL 2011 23:30

Sverige öppnade matchen bra och tog en 4-1 ledning innan Italien vaknade till och kunde efter bra servespel ta ett rejält kommando över det svenska laget. Italien kunde under två uppställningar plocka många poäng som låg till grund för en
enkel 25-15 vinst i set ett. I det svenska laget var det Alexandra Lazic som bar upp spelet.
I set två hade Sverige repat mod och nu kunde man spela helt jämnt med Italien. Tyvärr kom det 2 misstag från servelinjen när setet stod och vägde vid 20-20 och Italien fick just den luckan som man behövde. Trots boll uppe till 24-24 kunde Sverige inte vända setet utan Italien vann med 25-23. Under setet hade Sofie Sjöberg kommit in och fått fart på laget.
I set tre hade de blågula tjejerna fått upp ångan rejält och man spelade med ett helt annat tryck i serven där framförallt Sofie Sjöberg sköt italienskorna i sank rejält. Alla moment fick ett uppsving och Sverige spelade ut Italien till vinst med 25-17.
I fjärde set så kunde man till en början vädra en liten skräll när Sverige fortsatte att spela bra. Nu stod dock Italien upp tuffare och kunde efter bra spel koppla greppet efter att ha vänt 8-6 till 8-11. Sverige mäktade ej med att gå ikapp och efter detta och Italien kunde vinna med 3-1 efter 25-17.

 

- Idag gör vi en godkänd match efter första set där vi visar för mycket respekt och står på hälarna i mottagning. Under set två vänjer vi oss vid Italiens servetryck och kan spela riktigt jämnt till slutet av setet. Tyvärr sviktar vårt eget servespel när det skall avgöras och vi ger bort poängen till Italien. I set tre är det mycket tack vare Sofie Sjöbergs serve som vi kan vinna enkelt och spelet blir allt bättre. I fjärde orkar vi inte hålla uppe spelet och viker ned oss till slut. Tar man en titt på våra siffror efter matchen så ser vi att vi håller helt jämna steg i alla moment som Italien. Dock gör vi i snitt 4-5 misstag/set fler än italienskorna och då blir det tufft att vinna. Med facit i hand hade vi behövt vinna andra set för att skaka favoriten rejält. Nästa gruppspelsmatch är imorgon mot Schwiez och blir en tuff nöt att knäcka avslutar coachen Kalle Nordén.

 

Sverige-Italien 1-3 (15-25,23-25,25-17,17-25)

Bästa poängplockare:
Alexandra Lazic 14p, Rebecka Lazic 11p, Madelene Green 11p

Skribent: Karl Nordén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info