Hoppa till sidans innehåll

Härlig seger för de svenska tjejerna

07 AUG 2009 17:19
Det svenska laget lyckades spela sin bästa volleyboll när det var som viktigast och man tog en härlig och välförtjänt seger mot Spanien med 3-1.
  • Skapad: 07 AUG 2009 17:19

Dagens match mot Spanien var en mycket viktig match för dom svenska tjejerna. Det gällde att komma väl förberedda och få ut det bästa av laget. Och ganska direkt såg man att Sverige lärt sig av läxan och man spelade omgående med bra energi och stabilt side-out spel.

Första set blev annars en mycket jämn tillställning som Sverige kunde avgöra på sin andra setboll då Madelene Green smashade hem setet till 25-23. Även under andra setet kunde Sverige fortsätta sitt stabila spel. Man visade även prov på bra block och försvarsspel och många bollar kunde vinnas via tunga anfall av kanttrion Madelene Green, Alexandra och Rebecka Lazic. Setet vanns med 25-22 och Sverige hade kopplat ett stadigt grepp om matchen.

I tredje set kom den "vanliga" reaktionen och Sverige började slarva allt mer i sitt servespel och bjöd på en del missar och veka servar under en period. Även blockspelet lämnade en del i övrigt att önska. Trots detta kunde man ändå komma igång i slutet av setet och utmana Spanien igen. Dessvärre räckte det ej hela vägen utan Spanien reducerade till 2-1 via setseger med 25-21.

Men idag kunde inget rubba den svenska segerviljan och redan i den andra rotationen kunde de blågula tjejerna göra ett matchavgörande ryck då Katarina Persson servar från 2-1 till 10-1 innan hon lämnar serveplatsen. Resten av setet var defilering mot ett uppgivet spansk lag och Sverige njöt av varje poängvinst. Segerjublet kunde bryta ut efter hela 25-10 och en 3-1 seger.

Hela det svenska laget förtjänar beröm. Madelene Green visar återigen prov på bra anfalls och blockspel och blir lagets bästa poängplockare. Elin Hozsek spelar utmärkt som libero idag och centrarna Ida Tholse och Susanna Hoszek blockar riktigt bra idag. En extra eloge till våra avbytare Jennie Hugosson och Josefin Karlsson som spelar utmärkt under sina inhopp.

- Som nämnt så förtjänar alla plusbetyg idag och segern var ett kvitto på att vi är på rätt väg med spelet och våra moment. Segern innebär att Sverige spelar om platserna 5-6 imorgon vid 14:00. Då står Frankrike för motståndet avslutar en mycket nöjd coach Kalle Nordén.

Sverige-Spanien 3-1 (25-23,25-22,21-25,25-10)
Bästa poängplockare: Madelene Green 14p, Alexandra Lazic 10p

Skribent: Kalle Nordén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info