Hoppa till sidans innehåll

Frankrikes hemmapublik blev för mycket

25 MAJ 2002 15:20
Orkanartad ljudkuliss och ett franskt lag som hade chansen att säkra en slutspelsplats blev för mycket för svenska J-damerna.
  • Skapad: 25 MAJ 2002 15:20

Dock spelade man upp sig efter den första chocken och fick därmed lära sig något nytt nämligen att spela utan att kunna höra ens om man skrek till varandra.

Första set var det ingen helhet i det svenska spelet och därför rann siffrorna iväg lite onödigt mycket. Bättre takter dock i andra då det bjöds på flera tuffa bolldueller där svenskorna visade lite av sitt kunnande. Det var centrarna Sara Mild och Magdalena Kjessel som genom vassa servar och vinnande block var mest lyckosamma. Servemottagarna hade det hett om öronen hela tiden med en konstant dånande ljudkuliss ledda av en bensinfatsorkester med ett tiotal vildsint trummande hemmasupportrar.

En förbättring i försvar gjorde att vi kunde provocera fram misstag hos motståndarna. Att det krävs lite extra kraft för att hålla skärpan högt fick alla erfara. Tredje sett anförde Frankrike från start och en slutspelsplats kom allt närmare. När sista bollen satt i golvet startade en karneval i hallen med supporterskaran och hela det franska laget. Vi nordbor fick gå hem och satsa på att göra en bra avslutning mot Spanien i morgon.

Övriga resultat: Spanien – Österrike 3-0, Ungern – Bulgarien 3-2, vilket betyder att Ungern lite sensationellt slår ut Bulgarien.

Dagens match:
Frankrike - Sverige 3-0 (25-11, 25-20, 25-16)

Nästa match:
Söndag 26/5 Sverige - Spanien  17.00

Skribent: Lennart Larsson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info