Hoppa till sidans innehåll

Estland tog revansch

23 MAJ 2009 08:30
Det blev revansch för Estland när det spelades returmöten i dubbellandskamperna i Falköping. De svenska herr- och damjuniorlandslagen förlorade andra dagens matcher med 1-3 i set. Det blev därmed 1-1 i matcher för både killar och tjejer.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2010 15:58

Killarna

Ett redan skadedrabbat svenskt juniorlandslag fick ytterligare ett avbräck i första set när Hampus Randén tvingades utgå med knäproblem. Ändå hade laget övertaget i matchens inledning, men sedan fastnade man i en uppställning då Estland lyckades ta sju raka poäng. Efter det rycket gick det inte att hindra esterna från att ta den första setvinsten.

I andra set började Estland missa lite mer samtidigt som den svenska servemottagningen kom igång på allvar och då var det ingen tvekan om vartåt det lutade. En trepoängsledning förvaltades på bästa sätt och segermarginalen blev till sist också just tre poäng.

Det tredje setet såg ut att gå åt samma håll. Det blågula juniorlandslaget spelade bättre och bättre och skaffade sig fem poängs ledning vid 20-15. Då dök det emellertid upp några enkla misstag och gästerna fick ny vind i seglen. De knaprade in poäng för poäng och vände på steken. I en spännande avslutning var det Estland som var tuffast och vann setet med minsta marginal, 25-23.

Även i det nästföljande setet var det hemmalaget som höll i taktpinnen. En tvåpoängsledning förbyttes dock i underläge då Estlands vassaste kort Taavi Nömmistu slog in tre serveess i rad. Stärkta av detta visade Estland upp sin bästa volleyboll under helgen och drog ifrån fram till 24-20 och fyra matchbollar. Svenskarna gav dock inte upp utan tog tre raka poäng, men på den fjärde matchbollen höll det inte längre. Nömmistu avgjorde med ett hårt anfall från högerkanten och därmed blev det delad pott i dubbellandskampen.

-Vi hade inte lika bra attityd som i går och vi missade många möjligheter till viktiga poäng, menar coachen Felix Millán Casanova.

Fredric Gustavsson spelade upp sig från gårdagen och blev poängbäst med 18 p och var också bäste svensk på banan i dag.

Tjejerna

Tjejerna kunde inte göra om den storstilade insatsen från match ett. Även det faktum att Estland spelade väldigt bra denna match avgjorde till gästernas fördel fram till 1-3. Estland startade matchen med ett enormt servetryck och väldigt få misstag. Sverige hamnade i tuffa lägen i sina motanfall och esternas normalt starka block tog ut sin rätt. Sverige såg nästintill lite chockade ut efter gästernas bombardemang och setets gick smärtfritt till Estland med 25-13.

Under set två fortsatte Estland att pressa Sverige med tuff serve och bra block. Man visade även upp ett anfallsspel med stor tyngd och precision. Sverige stod dock för en liten uppryckning och inbytta Sofia Harlin spelade bra under set två. Trots detta kunde Estland vinna kontrollerat med 25-19. i set tre kunde Sverige spela allt bättre och man visade återigen bra moral. Detta i kombination att Estland började mattas i servespelet gjorde setet jämnt. I slutet av setet blev det centrarna Sanna Hoszek och Ida Tholse som spelade avgörande roller med ett antal poängivande blockeringar och setet till Sverige via 25-22.

Tyvärr kunde man inte följa upp sitt spel i set fyra utan halkade omgående efter och fick slita för varje poäng. Bäst av alla svenskor i detta läge var Sofia Harlin som offrade allt på varje boll och vann en del läckra anfall. Hemmalaget var som närmast vid underläge 11-13 innan Estland återigen gjorde ett ryck där Estlands stora stjärna Anu Ennuk spelade väldigt bra. Hon avslutade också matchen via ett anfall på vänsterkanten fram till 25-19 och således 3-1 till gästerna.

- Idag blir vi skärrade när Estland lyckas med det mesta i första set och blir passiva efter denna start. Vi ska dock vara stolta över att vi kan ta oss in i matchen och vinna fjärde set. Men Estland var en klass för bra idag. I dagens match vill jag framhålla Sofia Harlin som visar stort hjärta i spelet och Alexandra Lazic som gör en bra match. Som helhet har denna vecka varit mycket givande och alla spelare har visat att dom besitter stort spel och framtiden ser intressant
ut avslutar coachen Kalle Nordén.

Sverige HJ- Estland HJ 1-3 (20-25, 25-22, 23-25, 23-25)
Bästa svenska poängplockare: Fredric Gustavsson 18 p

Sverige DJ-Estland DJ 1-3 (13-25, 19-25, 25-22, 19-25)
Bäsa svenska poängplockare: Susanna Hoszek 10 p, Sofia Harlin 8 p

Skribent: Göran Persson och Kalle Nordén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info