Hoppa till sidans innehåll

Dubbla 3-0-segrar för juniordamerna

12 MAR 2009 10:13
Australiens damjuniorer får åka hem utan att ha tagit ett enda set mot Sverige. Ett orutinerat men storvuxet Australien hade stora svårigheter mot ett välspelande hemmalag.
  • Skapad: 12 MAR 2009 10:13

Första matchen lagen emellan blev en ensidig historia. Gästerna hade stora problem med sitt grundspel och Sverige kunde vinna många enkla poäng och skapade stor oreda med en välplacerad serve. Första set blev en svajig historia där Sverige omgående kopplade greppet, men slarvade en del och lät motståndet komma närmare. I slutändan kunde man ändå rida ut stormen och vann setet med 25-22.

Set två och tre var två snarlika set där Sverige kunde nagla fast australiensiskorna i ett par uppställningar och dödade seten via många bra servar, speciellt från Elin Hoszek och Sofie Sundin. Australien hade inte mycket att sätta emot och hängde en del med huvudena. Det blev klara siffror, 2 x 25-14 och matchen var vunnen med 3-0.

Plus går till Emma Petersson och Maria Pirttiniemi samt liberon Sofia Björndahl som höll ihop sin serve mottagning på ett bra sätt.

Sverige-Australien 3-0 (25-22, 25-14, 25-14)
Bästa svenska poängplockare: Emma Petersson 9 p, Anna Westerlund 8 p

I returmötet hade Australien höjt sin spelnivå avsevärt och då framför allt i blockering och servemottagning. Matchen höll en bättre kvalitet än gårdagen och Sverige hade stora problem att komma förbi det storvuxna blocket. Men allt som oftast var hemmalaget ändå i en ledning med 4-5 poäng. Återigen gick Emma Petersson i spetsen och avgjorde många viktiga bollar. Sverige hade något svårare att hitta sitt mittenspel trots bra servemottagning genom hela matchen.

Första set fördes av Sverige, men det var ganska jämnt fram till den artonde poängen. Där kom ett ryck som gjorde att setet kunde vinnas med 25-20. Andra set såg ut att bli en enkel affär. Hela 20-12 var den blågula ledningen uppe i, men efter en del slarv av hemmaspelarna och bra spel av gästerna krympte ledningen till tre poäng. Sverige löste dock situationen och säkrade setsegern med 25-22.

I det avslutande setet tog Sverige snabbt en ledning och via 8-4 och 19-14 såg det säkert ut. Australien gjorde en sista kraftansträngning och närmade sig något, men de kunde inte hindra hemmalaget från att avgöra då Karin Jönson Vikterlöf satte ett anfall fram till 25-21 och segerjublet kunde återigen bryta ut efter den andra segern.

Elin Albertsson var riktigt vass i anfallet och Anna Westerlund visade gott gry i dag.

Sverige-Australien 3-0 (25-20, 25-22, 25-21)
Bästa svenska poängplockare: Elin Albertsson 10 p, Karin Jönson Vikterlöf 9 p

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info