Hoppa till sidans innehåll

Dubbelseger mot Estland

22 MAJ 2009 08:29
Både dam- och herrjuniorlandslaget vann i raka set då de mötte sina estniska konkurrenter i första dagens landskamper i Frejahallen i Falköping.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2010 15:59

Estlands båda juniorlandslag är under Kristi Himmelsfärdshelgen på besök i Falköping för att spela dubbellandskamper mot de svenska motsvarigheterna. På torsdagskvällen träningsspelade lagen mot varandra under enklare former och i båda matcherna var det gästerna som drog det längsta strået efter två jämna femsetare.

Det borgade alltså för jämna tillställningar när det på fredagen var dags för de första officiella landskamperna. Först ut var damerna där Sverige direkt slog an tonen med ett tufft servespel och man satte Estland under stor press. Hos motståndarna gick dom flesta avsluten mot Ano Ennuk. Hemmalaget hade stora problem att få tag i hennes distinkta och tunga avslut. Lagen följdes åt till den första tekniska time-outen. Efter detta började Sverige så sakteliga få allt bättre kontroll på sitt block/försvarsspel. Detta i kombination med bra kantspel från Elin Albertsson och Elin Hoszek som vann det mesta på sin vänsterkant. Nu vägde detta över setet till Sverige som vann med 25-22.

Den fina trenden fortsatte sedan i andra set och nu kunde man även få stopp på Ennuk. Nu började esterna även hänga med huvudna och Sverige kunde briljera med fina avslut där centerspelet med Ida Tholse och Sanna Hoszek blixtrade till stundtals. Även bra inhopp av Emma Westerberg och Madelene Green noteras från detta set som vanns med 25-19.

Sverige visade inga tendenser till att slappna av i upptakten av tredje set och gick direkt fram till 6-2 ledning. Här tappade man dock fokus under en period och tillät sina gäster att plocka snabba och enkla poäng. Efter en time-out vid 11-11 kom laget ut med en annan energi och spelade mycket bra. Ledningen var uppe i 23-18 innan lite nerver smög sig på. Men vid 24-22 fick Madelene Green bollen och kunde smasha hem matchen via det estniska blocket och en 3-0 seger var i hamn.

- Vi gör en bra match i anfall och serve idag och tjejerna visar att dom växer med uppgiften. Alla visade stunder av bra spel och bidrar med härlig inställning.

Bäst för dagen är Elin Albertsson som tar en stort ansvar och visar prov på effektivt anfallspel. Även passare Katarina Persson gör en bra match. Men som nämnt innan skall alla spelare ha plusbetyg idag. Nu skall vi ladda om för en ny match imorgon och får vara beredda på att Estland är ute efter revansch, avslutar lagets coach Kalle Nordén.

Herrmatchen

När det sedan var dags för herrarna fick Sverige en olycklig inledning då Erik Sundberg stukade foten redan på uppvärmningen. Det blev tyst i hallen när incidenten inträffade och det spred sig lite osäkerhet i det blågula laget. Den svenske coachen Felix Millán Casanova tvingades i inledningen av första set ta en tidig timeout för att skapa lite lugn och ro i truppen. Det lyckades han mycket väl med och efter det var det ett helt annat spel som publiken fick se. Det var jämnt fram till 17-17, men sedan gjorde hemmalaget ett ryck fram till setseger med 25-21.

I andra set spelade båda lagen riktigt bra och de följdes åt långt fram i setet då esterna tog kommandot och kom upp i tre poängs ledning. Svenskarna tog tillbaka serven och då lyckades Hyltes Dardan Lushtaku ställa till det för esterna med en smart serveserie. Ett par misstag från gästerna kombinerat med mycket bra block- och försvarsspel av Sverige gav sju raka poäng och fyra svenska setbollar. De två första räddade Estland men på den tredje avgjorde Jakob Wijk Tegenrot från Malmö med ett skarpt anfall.

Det efterföljande setet var Sveriges bästa och de tog omedelbart greppet om händelserna och kunde defilera genom setet. Inför en applåderande hemmapublik säkrades segern till solklara 25-16.

-Vi hade en riktigt bra servemottagning ledd av liberon Staffan Blomgren, som tillsammans med Hampus Randén och Jakob Wijk Tegenrot såg till att passaren Dardan Lushtaktu kunde använda sitt register fullt ut, berättar tränaren Felix Millán Casanova. I morgon väntar returmöte och jag hoppas att vi kan hålla nivån uppe, avslutar han.

Resultat

Sverige DJ-Estland DJ 3-0 (25-19, 25-22, 25-22)
Bästa svenska poängplockare: Elin Albertsson 12 p, Susanna Hoszek 8 p 

Sverige HJ - Estland HJ 3-0 (25-21, 25-22, 25-16)
Bästa svenska poängplockare: Jakob Wijk Tegenrot 16 p, Fredric Gustavsson 15 p

Skribent: Göran Persson och Kalle Nordén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info