Hoppa till sidans innehåll

Brons till tjejerna i Danmark

22 OKT 2010 18:36
Efter en seg inledning på matchen kom de Svenska tjejerna igång ordentligt och vann bronsmatchen mot Norge med 3-1 (23-25, 25-14, 25-19, 25-19).
  • Skapad: 22 OKT 2010 18:36

Tjejerna var lite sega i inledningen av matchen. Den långa 5:setaren kvällen innan satt nog mer i huvudet än i benen. Mycket serve och anfallsmiss gör att Norge kan vinna första set med minsta marginal, 23-25. Nellie Fredriksson och Frida Kindbom kommer in och gör bra inhopp men det räcker tyvärr inte till setseger.

 

Därefter är det inget snack om saken vilket lag som är det bättre. Vi har några korta dippar men reparar dem betydligt snabbare än vad vi lyckades göra mot Finand. 25-14, 25-19, 25-19 slutar de efterföljande seten och vi är för stora i anfall samt block för att Norge ska kunna hota oss.

 

Ser man till turneringen så kan man konstatera att Finland har större vana att spela tuffa matcher av denna karraktär. De fullkomligen kör över Danmark i finalen, samma lag som de förlorade mot i gruppspelet. Vi blir även sönderscoutade av Finlands ledarstab som är mer än dubbelt så stor som vår. Finland spelar EM-kval med detta laget i Januari och det ska bli intressant att följa hur det går för dem.

 

Vi får med Alexandra Lazic och Madelene Gren i All-Star team. Victoria Larsson får pris som lagets MVP för sin stabila insats genom turneringen samt sina ledaregenskaper. Frida Kindbom och Nellie Fredriksson gör debut i dessa sammanhang och visar att de blir att räkna med i framtiden om de fortsätter satsa på Volleybollen.

 

Skribent: Per-Erik Dahlqvist

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info