Hoppa till sidans innehåll

Bra svensk debut för tjejerna i Danmark

03 SEP 2004 18:35
Det svenska U-17 landslaget vann premiärmatchen mot Norge med 3-1, efter tre riktigt välspelade set från svensk sida.
  • Skapad: 03 SEP 2004 18:35

Det var fyra tjejer i det svenska laget som i dagens match mot Norge debuterande i landslagssammanhang. Tre spelare hade spelat fem juniorlandskamper tidigare i sommar. Det märktes att det var debut i dessa sammanhang för många av spelarna, för det var mycket nervöst till en början. Ganska snart visade det sig dock att det svenska laget var klassen bättre än det norska. Men fram till den första tekniska time-outen var det stirrigt på banan. När sedan Ida Larsson Hugg lyckades serva bra under en period kunde Sverige vinna sex bollar i rad och gå för bi i poängprotokollet. Efter det spelade det svenska laget mycket stabilt och bland annat vann man åtta raka poäng i en rotation när Sofia Borg servade. Sverige ledde med hela 24-9 innan Norge kunde ta fyra raka poäng. Setet slutade dock 25-13 till Sverige.

I det andra setet startade Sverige stabilt och kunde springa ifrån från 13-11 till hela 22-11 när Johanna Rothén var på serveplats. Setet slutade med svensk seger med 25-13.

Det tredje setet såg ut att bli det sista när de svenska tjejerna spelade lika stabilt som i de två tidigare seten,
men vid ledning med 14-9 hamnade det svenska laget i en svacka som Norge inte var sena utnyttja. Åtta raka förlorade poäng och nu var det Norge som hade initiativet och kunde vinna setet med 25-21.

I det fjärde och sista setet var det bara ett lag på banan. Sverige vann setet med hela 25-8.

Bästa poängplockare i Sverige blev Elin Pettersson från VK Veddige som tog 20 poäng. Laget libero Karolina Karlsson, Svedala, gjorde också en helgjuten insats precis som passaren Sandra Andersson från Södertelge. Spikern Lisa Sundberg, Team Valla, förtjänar också beröm då hon var en av de stabilaste svenska servemottagarna och tog dessutom 12 poäng i anfall.

Finland vann tidigare i dag mot Danmark med 3-0. I morgon möter Sverige Danmark medan Finland tar sig an Norge.

Skribent: Martin Karlsson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info