Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

Helgen 9-10 april 2022

Efter en fullspäckad volleybollhelg, där de flesta ungdomsklasserna tävlat, har den sista ungdomsturneringen för inomhussäsongen 2021/22 anordnats i Skåne. Nu kan vi alla njuta av den kommande påskveckan innan de olika mästerskapen drar igång.

Lördag 9 april

Kidsvolley Norr/Syd i Hässleholm

Nu äntligen efter att tävlingen ställt in i två år, arrangerade Hässleholms Volleybollklubb i helgen den sista Kidsvolley Level 1-3 turneringen för säsongen. Tävlingen spelades i Qpoolen där det går att ha tio planer uppe samtidigt (Kidsvolley spelas på badmintonplaner), därför kunde alla lag i Skåne samlas till samma tävling.

Totalt deltog 19 lag, tretton lag i Level 1-2 och sex lag i Level 3. Lagen kom från Lund, Helsingborg, Landskrona, Ängelholm, Kristianstad och arrangörsklubben Hässleholm. Totalt spelades 63 matcher under två och en halv intensiva timmar.

Spelare och ledare var mycket nöjda med tävlingen och tyckte det var en fin avslutning på säsongen. Vi i Hässleholms VK hoppas vi kan genomföra denna tävling framöver och att den växer från år till år. Det finns plats för fler lag, eftersom det idag spelades på sju av de tio planerna. Alla spelarna var såklart också nöjda vinnare och alla fick medaljer.

/Helen Persson, Hässleholms VK

Level-6 Grön i Landskrona

Fjorton lag gjorde upp om medaljerna i Level-6 Grön i Landskrona. Det var fullt ös från första boll, med härlig stämning på läktarna och mycket kämpande på plan. Efter många rafflande matcher hade vi tre Svedala-lag och ett Lundalag framme i semifinal.

Till sist stod Svedala Rosa som segrare före Svedala Röd och LVK Tigers knep bronset. Stort grattis till medaljörerna och tack till spelare, ledare och publik för en rolig dag.

/

Marie Saxne, Kronan VBK

Level-6 Svart i Malmö

På lördagen stod återigen Malmö värd för en Level-6 Svart tävling. Lag från Malmö, Lund, EVS och Hässleholm slöt upp. Efter jämna och spännande gruppspel (i ena gruppen skiljde två bollar mellan ettan och trean), och kvartsfinaler var alla fyra klubbarna representerade i semifinalerna. Till slut drog LVK Vit det längsta strået före ett av Malmös pojklag (MVK P Svart 1). EVS (Orange) lade beslag på tredjeplatsen

.

Näten

kunde lämnas kvar över natten eftersom det spelades grönt U16/18-sammandrag för flickor i samma hall på söndagen.

/Lars Winborg, MVK

Samtliga resultat finns på denna sida Länk till annan webbplats..

Söndag 10 april

Level-4 Grön i Ängelholm

Den 10 april samlades Level-4 Grön lag från Lund, Åstorp, Halmstad och Engelholm. Jämfört med tidigare turneringar så har spelet utvecklats mycket och vi har nu ett bättre flyt i spelet. Dagen avslutades med medaljer och alla 

gick hem med stort leende på läpparna.

/Thomas Johansson, Engelholms Volleybollsällskap (EVS)

Flickor U16/18 Grön sammandrag i Malmö

Förutom lag från Malmö deltog lag från Åstorp, Kronan och EVS. Ett flertal EVS-flickor spelade i Malmö för andra dagen i rad och gjorde det med den äran då EVS spelade till sig både första- och andraplatsen. Malmös U16-lag bröt Engelholmsdominansen och blev trea.

/Lars Winborg, MVK

Alla resultat från turneringen finns på denna sida Länk till annan webbplats..


Level-6 Grön i Landskrona. Foto: Kronan VBK

Fler nyheter

Publicerad: 2022-04-11

Senast uppdaterad: 2022-04-11

Visa fler nyheter

Sponsorer