Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

Fullt upp för Råbocka Beachvolleyclub

I Ängelholm har det arrangerats beachvolleyläger och turneringar för ungdomar. Råbockas Beachvolleyklubb berättar om hur det gått och vad som kommer näst.

Råbockas Beachvolleyclub har genomfört ett beachvolleyprojekt i sommar, riktat mot projektområdet (se 

Strategi 2025 Öppnas i nytt fönster.): Jämställdhet för en framgångsrik idrott. Nedan berättar Jonas Brink, ordförande och tränare i klubben om satsningarna.

Beachvolleyläger

Vi har under vecka 24 och 25 genomfört tre stycken beachvolleybolläger för mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet. Totalt deltog 25 flickor och 24 pojkar, vilket är rekord hos oss. (2019 var vi cirka 35 stycken och 2020 cirka 40 stycken.) Trevligt att vi lyckas locka så många från båda könen.

Alla erhöll varsin egen beachvolleyboll för att kunna spontanspela beachvolleyboll hela sommaren på stranden eller i trädgården. Bollarna användes givetvis också för fullt under lägerveckorna.

Motionsturneringar

För de äldre ungdomarna anordnas varje onsdagkväll en motionsturnering där även vuxna motionärer deltar. Detta fortsätter vi med hela sommaren, till och med andra veckan i augusti. Här tävlar tjejer och killar tillsammans och det fungerar utmärkt.

Hittills har vi genomfört fem turneringar. Några ungdomar har deltagit och vi hoppas på allt fler ju längre sommaren lider.

Ungdomsturnering för Level 4/5

Söndagen den 4/7 genomförde vi för första gången en ungdomsturnering i beachvolleyboll för Level 4 och Level 5. I respektive level deltog sex lag, det vill säga totalt 12 lag á 2-3 spelare. Deltog gjorde fyra lag utanför Ängelholm (Kristianstad, Hässleholm och Landskrona) och åtta lag från Ängelholm. I lagen från Ängelholm spelade 12 flickor och 7 pojkar.

Alla verkade nöjda och några föräldrar kom fram och tackade för ett trevligt arrangemang. De tyckte att det var lagom mängd matcher. Alfred och jag tyckte att allt fungerade smidigt och lagen skötte sig bra såväl i spelet som med dömandet. Vädret var med oss.

Fler nyheter

Publicerad: 2021-07-17

Senast uppdaterad: 2021-07-17

Visa fler nyheter

Sponsorer