Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

Beachvolleyprojekt i Kristianstad

KFUM Kristianstad har nu avslutat sitt projekt i beachvolley och här berättar de om sin satsning.

Dömaworkshop och Tränarutbildning

Det var bra uppslutning på Dömaworkshopen och Tränarutbildningen i Kristianstad, cirka 20-25 stycken deltog i vardera utbildning. Både Martin Appelgren och Kristian Lund är skickliga utbildare som lyssnade in klubbens önskemål och behov.

Tränarutbildningen hade fokus på uppdraget att alla skall tycka det är kul med beachvolley, och metoder och vägar dit diskuterades och praktiserades. Många fick uppleva att bra aktiva övningar är roligare och meningsfullare än att bara spela. Vikten av att träna allsidigt med balans, styrka, rörlighet, bollkontroll och teknik lyftes också, för att undvika skador och överbelastning hos utövarna.

Regelworkshopen har ökat våra tränares kompetens och trygghet att kunna lära ut, döma och informera om regelmässigt korrekt teknik och spel. Detta har möjliggjort att vi kan erbjuda fler träningar och arrangemang i KFUM Kristianstad.

Friluftsdagar på högstadiet

Friluftsdagarna som genomförts med högstadieelever på Antonskolan har varit positiva och en del har velat komma tillbaka och spela mera.

KFUM Kristianstads satsning hade följande mål utifrån Strategi 2025 Öppnas i nytt fönster.:

  • Ett stärkt ledarskap
  • En ny syn på träning och tävling


Foto: KFUM Kristianstad

Fler nyheter

Publicerad: 2021-06-25

Senast uppdaterad: 2021-06-25

Visa fler nyheter

Sponsorer