Hoppa till sidans innehåll

Stöd pga cornonapandemin


Vi lever i mycket osäkra tider på grund av den pågående pandemin där självklart även volleybollklubbarnas barn- och ungdomsverksamhet påverkas. 

Inom volleybollen har vi har tagit fasta på att såväl Folkhälsomyndigheten som Riksidrottsförbundet uppmuntrar till att träningsverksamheten fortsätter utifrån varje förenings specifika förutsättningar samt Folkhälsomyndighetens råd till inomhusidrotterna ”Idrottsföreningar bör om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus”. 

Nu när Riksidrottsförbundet har gått ut med en utvidgning av möjligheterna att ansöka om projektstöd för att anpassa verksamheten ser vi från Svensk volleyboll en möjlighet att stötta de föreningar som väljer att bedriva sina träningar för barn och ungdomar utomhus istället för i hallarna. 

Vad gäller?

Föreningar kan beviljas stöd till verksamhet som ska genomföras framåt i tiden, däremot kan inte stöd ges som kompensation för utebliven eller inställd verksamhet. 

Föreningar kan beviljas stöd till verksamhet som ska genomföras framåt i tiden, däremot kan inte stöd ges som kompensation för utebliven eller inställd verksamhet. Det är inte heller möjligt att ansöka för de äldsta ungdomarna eller för seniorverksamhet. 

Stöd kommer inte att beviljas för något annat än de nedan angivna paketen.

För vem?

Medlemsföreningarnas träningsgrupper för barn och/eller ungdomar (födda 2003 och senare). Varje förening* kan göra en (1) ansökan. 

Ansökningsperiod?

10 april – 30 april. 

Återrapportering senast?

31 maj.

För vad?

Många föreningar har tillgång till beachvolleyplaner och därmed relativt lätt att bedriva träningarna utomhus medan andra föreningar kommer att nyttja ortens/stadens parker för att kunna träna volleyboll utomhus. 

Sökbara ”paket” finns för

-barngrupper upp till 12 år. 

-ungdomsgrupper 13-17 år. 

I paketen finns bollar, ett portabelt nät och koner samt en sk frekvensstege. Paketen är framtagna tillsammans med Svensk volleybolls samarbetspartner Basesport. Värdet på pakten är 7000 kronor. Vilket är det belopp som föreningen kan ansöka om.

Budgeten för denna satsning är begränsad varför medlen inte kommer att räcka till alla föreningar. Principen "Först till kvarn" är det som gäller.

* För att ansökan om Projektstöd IF ska behandlas ska följande krav vara uppfyllda:

  • Föreningen är medlem i Svenska Volleybollförbundet.
  • Föreningen har skickat in sina årsmöteshandlingar till Svenska Volleybollförbundet. 
  • Föreningen har ansökt om LOK-stöd, kommunalt och statligt.
  • Föreningen licensierar samtliga spelare i föreningen.
  • Föreningen har rapporterat sina tidigare projekt på ett godkänt sätt och inom föreskriven tid.

Observera att detta kan komma att ändra sig efter beslut från Regeringen, Folkhälsomyndigheten eller Riksidrottsförbundet. 

Uppdaterad: 09 APR 2020 12:27 Skribent: Svensk volleyboll
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info