Hoppa till sidans innehåll

Misstänkt matchfixning?


Riksidrottsförbundets tipsfunktion mot matchfixning
Matchfixning innebär att på ett otillåtet sätt påverka en idrottstävling i syfte att skapa vinning för sig själv eller andra.

Genom tipsfunktionen mot matchfixning erbjuder Riksidrottsförbundet en möjlighet att konfidentiellt kommunicera misstankar om matchfixning och otillåten vadhållning inom idrotten. Tjänsten är viktig för att upptäcka och motverka matchfixning.

Min match - mitt ansvar
Min match är svensk idrotts gemensamma satsning för att tillsammans med Polisen och Svenska Spel skydda idrotten mot matchfixning. Idrott handlar om att alltid göra sitt bästa. Annars är det något annat, ett spel för galleriet. Det handlar inte bara om att ge 100 procent i tävlingarna utan att också om att ta ansvar för mig själv och min idrott. Om jag inte vågar stå upp mot fusket förstör jag inte bara min egen karriär. Jag förstör också för lagkamrater, ledare och publik. Det är min match – mitt ansvar. Läs mer på https://minmatch.se/sv/.

Idrottens reglemente om otillåten vadhållning samt manipulation
Enligt Idrottens reglemente om otillåten vadhållning samt manipulation §1.6 ska idrottsutövare, tränare/ledare, domare eller annan tävlingsfunktionär samt styrelseledamot i förening och förbund som fått kännedom om vadhållning eller manipulation omgående informera vederbörande specialidrottsförbund om saken.

Svenska Volleybollförbundets antimatchfixprogram
Svenska Volleybollförbundet har ansvar för såväl förebyggande arbete såväl som utredning och bestraffning. Arbetet mot matchfixning och otillåten vadhållning handlar ytterst om att skydda den enskilde medlemmen från riskerna, både när det gäller att själv ta initiativ till och genomföra det och att andra utövar påtryckning för att medlemmen ska genomföra det. Läs mer i Svenska Volleybollförbundets antimatchfixprogram!

Här rapporterar du:
Vill du lämna ett tips om misstänkt matchfixning eller otillåten vadhållning, använd följande länk:
https://report.whistleb.com/minmatch-idrott 

Svenska volleybollförbundet:
This is a mailto link 

Uppdaterad: 17 JUN 2021 19:40 Skribent: Svensk volleyboll
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info