Hoppa till sidans innehåll

Volleyboll för barn och ungdom


I volleyboll finns det olika spelformer och olika nivåer för dig som är barn och ungdom upp till 14 år. Vi använder oss inte av åldersindelning. Det är istället olika färdighetsnivåer på olika de olika levlarna. Från och med ca 15 års ålder spelar ungdomar på samma sätt som seniorer, dvs volleyboll och beachvolley. Här kan du läsa med om de olika spelformerna

Kidsvolley är utvecklat för pojkar och flickor mellan 6 och 9 år. Spelet har alla de
goda ingredienser som finns i volleyboll samtidigt som det är enkelt
för att även barn i förskoleålder ska tycka om att spela. Vill
ni starta upp en kidsvolleyverksamhet finns mycket hjälp att få. Ni kan genom
idrottslyftet besälla ett Start-uppaket

Fyrmanna är indelat i olika nivåer (levels) i syfte att vara tillgängligt för både nybörjare och mer avancerade spelare och lag.
Indelningen möjliggör spel, oavsett ålder och erfarenhet, på en nivå som är utvecklande för alla. Målsättningen är att det ska bli fler jämna matcher samtidigt som sporten både ska kunna locka nya spelare och få redan invigda att inspireras ännu mer.
Level 4-7 är fyrmannavolleyboll och är en fortsättning på Kidsvolley som utgör level 1-3.

Vid ca 15 års ålder lämnar spelare fyrmanna och kliver upp till att spela traditionell volleyboll. Ungdomspelare är man upp till och med gymnasieåren.

På våren anordnas SM-slutspel i alla ungdomsklasser. Mikasa challenge och U16-Mästerskapen spelas i olika nivåer så alla lag ska hitta den nivå som passar just er!

På Ungdoms-Sm och Junior-SM kvalar lagen in. Men sedan två år tillbaka erbjuds även en öppen klass där alla lag är välkomna!

Här kan ni läsa mer om ungdomstävlingar

Beroende på vart i Sverige Er förening ligger så erbjuds ungdomstävlingar utspritt över hela säsongen. Gå in under erat distrikt för att se vad som erbjuds!

Vill ni som förening ta del av vår utbildningsportal? Den erbjuder både färdiga övningar och träningsprogram och innefattar allt ifrån Kidsvolley och Fyrmanna, hela vägen upp till volleyboll och beachvolley på seniornivå.

Uppdaterad: 20 MAR 2019 07:55 Skribent: Svensk volleyboll

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info