Hoppa till sidans innehåll

Coronaviruset


Svenska Volleybollförbundet kommer löpande att uppdatera den här sidan med information om eventuella åtgärder som vidtas för planerade tävlingar och turneringar i volleyboll, beachvolley och snowvolley med anledning av coronaviruset.

För löpande, övergripande information från Svenska Volleybollförbundet om hanteringen av Coronaviruset, klicka här!


BESLUTADE ÅTGÄRDER

VOLLEYBOLL

Landslag
EM-kval, seniorer, dam & herr:
Som en konsekvens av coronakrisen har Europeiska Volleybollförbundet (CEV) meddelat att kvalet till 2021 års EM-slutspel i volleyboll får ett förändrat upplägg samt att merparten av kvalet flyttas till januari 2021. Läs mer här!

Ungdoms-EM-kval
• HU20: EM-kvalets andra runda för HU20-landslaget, som skulle spelats 30 april - 2 maj i Rumänien, kan komma att avgöras i början av augusti. Definitivt beslut meddelas senast 15 juni. Om kvalet ställs in kommer finalspelets platser tilldelas baserat på ranking.

• PU18: EM-kvalets andra runda för PU18-landslaget, som skulle spelats 23-25 april i Serbien, kan komma att avgöras i början av augusti. Definitivt beslut meddelas senast 15 juni. Om kvalet ställs in kommer finalspelets platser tilldelas baserat på ranking.

• FU17: EM-kvalets andra runda för FU17-landslaget, som skulle spelats 24-26 april i Nederländerna, kan komma att avgöras i början av augusti. Definitivt beslut meddelas senast 15 juni. Om kvalet ställs in kommer finalspelets platser tilldelas baserat på ranking.

Elit/senior
SM-slutspelet
Svenska Volleybollförbundet och serieföreningen Svensk Elitvolleyboll har gemensamt beslutat att avsluta SM-slutspelet med omedelbar verkan. Svenska mästare koras ej. Läs mer här!

Elitseriekvalet
Svenska Volleybollförbundet har beslutat att ställa in Elitseriekvalet, som var planerat att avgöras under mars och april. Måndagen den 30 mars meddelade Svenska Volleybollförbundet beslut o frågan om upp- och nedlfyttning. Läs mer här!

Division 1-3
Svenska Volleybollförbundet har i samråd med Tävlingsledningen beslutat att avsluta seriespelet och efterföljande kvalspel i och mellan division 1-3. Måndagen den 30 mars meddelade Svenska Volleybollförbundet beslut o frågan om upp- och nedlfyttning. Läs mer här!

Barn- & ungdomstävlingar

Nya datum spikade för inställda barn- och ungdomsmästerskap
Vårens planerade barn- och ungdomstävlingar på nationell nivå ställdes in mars, men hoppet om att de ska kunna genomföras lever fortfarande. Tillsammans med lokalarrangörerna har Svenska Volleybollförbundet nu spikat nya datum:
• 29-30 augusti: U16-Mästerskapet
• 5-6 september: Ungdoms-SM
• 12-13 september: Junior-SM
• 18-20 september: Mikasa Challenge
Läs mer i den här artikeln!

Sthlm Volley Cup
Stockholm-Gotlands Volleybollförbund har i samråd med Svenska Volleybollförbundet beslutat att ställa in samtliga Stockholm Volley Cup-arrangemang som ligger planerade under våren 2020.


BEACHVOLLEY

Landslag
OS-kval beachvolley - dam & herr
• OS-kval/Continental Cup: Skulle fortsatt i mitten av maj samt avslutats 22-28 juni, men planeras nu att avgöras i maj 2021. Sveriges beachvolleydamer skulle ha spelat i Baden, Österrike, 14-17 maj. Sveriges beachvolleyherrar skulle i sin tur ha spelat i Madrid, Spanien, 15-17 maj.

• U22: U22-EM i beachvolley som skulle ha spelats i Vlissingen, Nederländerna, 3-6 juni planeras nu att avgöras i september 2020. Beslut att ställa in tas av CEV senast 15 juli.

• U20: U20-EM i beachvolley som skulle ha spelats i Brno, Tjeckien, 12-16 augusti planeras nu att avgöras i september 2020. Beslut att ställa in tas av CEV senast 15 juli.

• U18: U18-EM i beachvolley som skulle ha spelats i Izmir, Turkiet, 8-12 juli planeras nu att avgöras i september 2020. Beslut att ställa in tas av CEV senast 15 juli.

Beachvolley-SM 2020
Svenska Volleybollförbundet och arrangören BeachTravels har fått grönt ljus att genomföra 2020 års upplaga av Beachvolley-SM, som behöver anpassas till förutsättningarna som pågående pandemi ger. Fullständigt upplägg presenteras senast vecka 26. Läs mer här!

Sanktionerade beachvolleytävlingar
Swedish Beach Tour
2020 års upplaga av Swedish Beach Tour är inställd på grund av coronapandemin, som skapat ohållbara förutsättningar för de tilltänkta arrangörerna och som samtidigt omöjliggjort tävling och arrangemang inom SBT-konceptets givna ramar. Beslutet är taget i samförstånd mellan Svenska Volleybollförbundet och de tilltänkta arrangörerna. SBT-stoppen ersätts av Masters 2020, ett tillfälligt turneringskoncept som erbjuder den svenska beachvolleyeliten betydelsefulla och utvecklande matcher på högsta nationella nivå. Läs mer här!

Challengers, Opens, Mixed-turneringar och ungdomstävlingar i beachvolley
Tillfälliga tävlingsbestämmelser och ett medicinskt protokoll klubbades igenom vid ett extrainsatt styrelsemöte söndagen den 7 juni. Därmed kan vi släppa lös beachvolleyns tävlingssäsong med start 14 juni, då matcher och tävlingar samt resor till och från dessa tillåts för alla och över hela landet. Läs mer här!


SNOWVOLLEY

Snowvolley-EM
Europeiska Volleybollförbundet har meddelat att tävlingen, som var planerad att avgöras i Österrike 9-12 april, är inställd.

Europatouren
Europeiska Volleybollförbundet har meddelat att touren är inställd.

Uppvisningstävling
I samband med SM-veckan i Boden/Luleå 25-31 mars: Inställd.


ÖVRIGT

Årsmötet 2020
För första gången någonsin ska Svenska Volleybollförbundets årsmöte genomföras digitalt, det har förbundsstyrelsen beslutat. Rådande samhällssituation är att beteckna som extraordinär och omöjliggör ett fysiskt möte med tillresande från hela landet. Lördagen den 16 maj står fortsatt fast som datumet då årsmötet ska genomföras. Läs mer i den här nyheten! 

Talanglägret 2020
Det populära talanglägret som årligen arrangeras i Falköping blir inte av i sommar. Utifrån rådande samhällssituation saknas förutsättningar att kunna planera för lägrets genomförande. Talanglägret skulle ha arrangerats 13-17 juni i Falköping, där Svenska Volleybollförbundet har sitt Riksträningscentrum med tillhörande Riksidrottsgymnasium (RIG).

Uppdaterad: 01 JUL 2020 15:46 Skribent: Svensk volleyboll
Epost: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

 

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info