Hoppa till sidans innehåll

Coronaviruset


Svenska Volleybollförbundet uppdaterar löpande den här sidan med information om eventuella åtgärder som vidtas för tävlingar och turneringar i volleyboll, beachvolley och snowvolley med anledning av coronaviruset.

För löpande, övergripande information från Svenska Volleybollförbundet om hanteringen av Coronaviruset, klicka här!


BESLUTADE ÅTGÄRDER SÄSONGEN 2020/21

ALLMÄNT

• Skärpta allmänna råd gäller i många regioner och påverkar idrotten. Läs mer! (uppdaterad 17 nov)

• Inomhussäsongen 2020/21 genomförs under förutsättning att alla tar ansvar genom att följa myndigheternas rekommendationer och Svenska Volleybollförbundets råd och riktlinjer. Alla som arrangerar eller deltar i volleyboll- och/eller beachvolleyaktiviteter inomhus förväntas både följa och hålla sig uppdaterade på råden och riktlinjerna, som kan ändras med kort varsel. Senaste versionen av dokumentet finns alltid på den här sidan på volleyboll.se.

VOLLEYBOLL

Seriespel (Elitserien, Division 1-3)
• Startar helgen 26-27 september. Kompletterande tävlingsbestämmelser, anpassade till rådande situation, trädde i kraft måndagen den 7 september. Läs mer här!
• Skärpta råd som införts i flera regioner har för närvarande mycket stor påverkan på seriespelet i division 1-3. Serierna är pausade och ett nytt upplägg har presenterats per den 4 december.
• Elitserien är undantaget de skärpta råden och fortsätter som planerat.

Barn- & ungdomstävlingar
U23-SM inställt
Svenska Volleybollförbundet och arrangerande Lunds VK har i samråd med Smittskydd Skåne beslutat att ställa in 2020 års upplaga av U23-SM som var planerad att avgöras i Lund helgen 31 oktober - 1 november. Läs mer!

Grönt ljus för Junior-SM
Det var länge osäkert på grund av rådande virusläge, men nu står klart att 2020 års upplaga av Junior-SM i volleyboll trots allt kommer avgöras. Mästerskapet genomförs som planerat helgen 12-13 september i Södertälje. Läs mer här!

U16-Mästerskapet, USM & Mikasa Challenge ställs in
Turneringarna var från början planerade att genomföras under april/maj, men sköts i slutet av mars upp till följd av coronautbrottet. Svenska Volleybollförbundet och arrangörerna har sedan dess jobbat målmedvetet och med siktet inställt på att hitta vägar framåt i en svår situation. Parterna har dock tvingats inse att det inte finns förutsättningar att genomföra de omfattande tävlingarna under rådande omständigheter. Beslutet är fattat i samförstånd. Läs mer!

Inget Ungdomens GP på Grand Prix 2021
På grund av pågående pandemi kan 2021 års upplaga av Grand Prix inte bli den volleybollfest vi är vana vid. Turneringshelgen som är schemalagd till 23-24 januari i Uppsala kommer den här gången genomföras utan Ungdomens GP, Veteran-SM och Grand Prix Volleycamp. Läs mer!

Veteraner
Inget Veteran-SM på Grand Prix 2021
På grund av pågående pandemi kan 2021 års upplaga av Grand Prix inte bli den volleybollfest vi är vana vid. Turneringshelgen som är schemalagd till 23-24 januari i Uppsala kommer den här gången genomföras utan Ungdomens GP, Veteran-SM och Grand Prix Volleycamp. Läs mer!

BEACHVOLLEY

Landslag
OS-kval beachvolley - dam & herr
• OS-kval/Continental Cup: Skulle fortsatt i mitten av maj samt avslutats 22-28 juni, men planeras nu att avgöras i maj 2021. Sveriges beachvolleydamer skulle ha spelat i Baden, Österrike, 14-17 maj. Sveriges beachvolleyherrar skulle i sin tur ha spelat i Madrid, Spanien, 15-17 maj.

Ungdomsmästerskap
Under september avgörs EM i beachvolley i tre olika ungdomsklasser. Sverige finns representerat i samtliga mästerskap! Tävlingarna skulle ha genomförts under sommaren 2020 men sköts upp till följd av coronautbrottet. Läs mer!

Sanktionerade beachvolleytävlingar
Skärpta råd som införts i flera regioner har för närvarande mycket stor påverkan på planerade i beachvolleytävlingar i närtid. Alla tävlingar är inställda fram till den 13 december. Läs mer!

SNOWVOLLEY

Snowvolley-SM 2021
SVT, Riksidrottsförbundet och Borås stad ställde den 12 november 2020 in 2021 års upplaga av SM-veckan vinter som var planerad att avgöras i Borås 2-7 februari. Snowvolley-SM 2021 omfattas av beskedet. Svenska Volleybollförbundet kommer nu se över förutsättningarna för mästerskapets genomförande. Uppdateringar kommuniceras via volleyboll.se.


BESLUTADE ÅTGÄRDER SÄSONGEN 2019/20

VOLLEYBOLL

Landslag
EM-kval, seniorer, dam & herr:
Som en konsekvens av coronakrisen har Europeiska Volleybollförbundet (CEV) meddelat att kvalet till 2021 års EM-slutspel i volleyboll får ett förändrat upplägg samt att merparten av kvalet flyttas till januari 2021. Läs mer här!

Ungdoms-EM-kval
• HU20: EM-kvalets andra runda för HU20-landslaget, som skulle spelats 30 april - 2 maj i Rumänien, kan komma att avgöras i början av augusti. Definitivt beslut meddelas senast 15 juni. Om kvalet ställs in kommer finalspelets platser tilldelas baserat på ranking.

• PU18: EM-kvalets andra runda för PU18-landslaget, som skulle spelats 23-25 april i Serbien, kan komma att avgöras i början av augusti. Definitivt beslut meddelas senast 15 juni. Om kvalet ställs in kommer finalspelets platser tilldelas baserat på ranking.

• FU17: EM-kvalets andra runda för FU17-landslaget, som skulle spelats 24-26 april i Nederländerna, kan komma att avgöras i början av augusti. Definitivt beslut meddelas senast 15 juni. Om kvalet ställs in kommer finalspelets platser tilldelas baserat på ranking.

Elit/senior
SM-slutspelet 2020
Svenska Volleybollförbundet och serieföreningen Svensk Elitvolleyboll har gemensamt beslutat att avsluta SM-slutspelet med omedelbar verkan. Svenska mästare koras ej. Läs mer här!

Elitseriekvalet 2020
Svenska Volleybollförbundet har beslutat att ställa in Elitseriekvalet, som var planerat att avgöras under mars och april. Måndagen den 30 mars meddelade Svenska Volleybollförbundet beslut o frågan om upp- och nedlfyttning. Läs mer här!

Division 1-3 2020
Svenska Volleybollförbundet har i samråd med Tävlingsledningen beslutat att avsluta seriespelet och efterföljande kvalspel i och mellan division 1-3. Måndagen den 30 mars meddelade Svenska Volleybollförbundet beslut o frågan om upp- och nedlfyttning. Läs mer här!

Barn- & ungdomstävlingar

Grönt ljus för Junior-SM
Det var länge osäkert på grund av rådande virusläge, men nu står klart att 2020 års upplaga av Junior-SM i volleyboll trots allt kommer avgöras. Mästerskapet genomförs som planerat helgen 12-13 september i Södertälje. Läs mer här!

U16-Mästerskapet, USM & Mikasa Challenge ställs in
Turneringarna var från början planerade att genomföras under april/maj, men sköts i slutet av mars upp till följd av coronautbrottet. Svenska Volleybollförbundet och arrangörerna har sedan dess jobbat målmedvetet och med siktet inställt på att hitta vägar framåt i en svår situation. Parterna har dock tvingats inse att det inte finns förutsättningar att genomföra de omfattande tävlingarna under rådande omständigheter. Beslutet är fattat i samförstånd. Läs mer!

Sthlm Volley Cup
Stockholm-Gotlands Volleybollförbund har i samråd med Svenska Volleybollförbundet beslutat att ställa in samtliga Stockholm Volley Cup-arrangemang som ligger planerade under våren 2020.


BEACHVOLLEY

Landslag
OS-kval beachvolley - dam & herr
• OS-kval/Continental Cup: Skulle fortsatt i mitten av maj samt avslutats 22-28 juni, men planeras nu att avgöras i maj 2021. Sveriges beachvolleydamer skulle ha spelat i Baden, Österrike, 14-17 maj. Sveriges beachvolleyherrar skulle i sin tur ha spelat i Madrid, Spanien, 15-17 maj.

• U22: U22-EM i beachvolley som skulle ha spelats i Vlissingen, Nederländerna, 3-6 juni planeras nu att avgöras i september 2020. Beslut att ställa in tas av CEV senast 15 juli.

• U20: U20-EM i beachvolley som skulle ha spelats i Brno, Tjeckien, 12-16 augusti planeras nu att avgöras i september 2020. Beslut att ställa in tas av CEV senast 15 juli.

• U18: U18-EM i beachvolley som skulle ha spelats i Izmir, Turkiet, 8-12 juli planeras nu att avgöras i september 2020. Beslut att ställa in tas av CEV senast 15 juli.

Beachvolley-SM 2020
Svenska Volleybollförbundet och arrangören BeachTravels har fått grönt ljus att genomföra 2020 års upplaga av Beachvolley-SM, som behöver anpassas till förutsättningarna som pågående pandemi ger. Fullständigt upplägg presenteras senast vecka 26. Läs mer här!

Sanktionerade beachvolleytävlingar
Swedish Beach Tour
2020 års upplaga av Swedish Beach Tour är inställd på grund av coronapandemin, som skapat ohållbara förutsättningar för de tilltänkta arrangörerna och som samtidigt omöjliggjort tävling och arrangemang inom SBT-konceptets givna ramar. Beslutet är taget i samförstånd mellan Svenska Volleybollförbundet och de tilltänkta arrangörerna. SBT-stoppen ersätts av Masters 2020, ett tillfälligt turneringskoncept som erbjuder den svenska beachvolleyeliten betydelsefulla och utvecklande matcher på högsta nationella nivå. Läs mer här!

Challengers, Opens, Mixed-turneringar och ungdomstävlingar i beachvolley
Tillfälliga tävlingsbestämmelser och ett medicinskt protokoll klubbades igenom vid ett extrainsatt styrelsemöte söndagen den 7 juni. Därmed kan vi släppa lös beachvolleyns tävlingssäsong med start 14 juni, då matcher och tävlingar samt resor till och från dessa tillåts för alla och över hela landet. Läs mer här!


SNOWVOLLEY

Snowvolley-EM
Europeiska Volleybollförbundet har meddelat att tävlingen, som var planerad att avgöras i Österrike 9-12 april, är inställd.

Europatouren
Europeiska Volleybollförbundet har meddelat att touren är inställd.

Uppvisningstävling
I samband med SM-veckan i Boden/Luleå 25-31 mars: Inställd.


ÖVRIGT

Årsmötet 2020
För första gången någonsin ska Svenska Volleybollförbundets årsmöte genomföras digitalt, det har förbundsstyrelsen beslutat. Rådande samhällssituation är att beteckna som extraordinär och omöjliggör ett fysiskt möte med tillresande från hela landet. Lördagen den 16 maj står fortsatt fast som datumet då årsmötet ska genomföras. Läs mer i den här nyheten! 

Talanglägret 2020
Det populära talanglägret som årligen arrangeras i Falköping blir inte av i sommar. Utifrån rådande samhällssituation saknas förutsättningar att kunna planera för lägrets genomförande. Talanglägret skulle ha arrangerats 13-17 juni i Falköping, där Svenska Volleybollförbundet har sitt Riksträningscentrum med tillhörande Riksidrottsgymnasium (RIG).

Uppdaterad: 04 DEC 2020 15:33 Skribent: Svensk volleyboll
Epost: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 VI STÖDER

 

 

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info