Hoppa till sidans innehåll

Coronaviruset


Svenska Volleybollförbundet uppdaterar löpande den här sidan med information om eventuella åtgärder som vidtas för nationella tävlingar och turneringar i volleyboll, beachvolley och snowvolley med anledning av coronaviruset.

För löpande övergripande information från Svenska Volleybollförbundet om hanteringen av Coronaviruset, klicka här!


TÄVLINGSVERKSAMHET SÄSONGEN 2021/22

VOLLEYBOLL

Seriespel (Elitserien, Division 1-3)

• Startade helgen 25-26 september.

• Grand Prix 2022 ställs in

• Elitseriens slutspel skjuts en vecka framåt, 5-6 mars blir uppsamlingshelg för flyttade matcher.

• Kvalet mellan Division 1 och Division 2 skjuts fram en vecka och startar 9-10 april

• Division 2 förlängs 1 vecka, 2-3 april kan användas till uppskjutna matcher

• Division 3 förlängs 2 veckor, 2-3 april och 9-10 april kan användas till uppskjutna matcher

• Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk med symtom som kan vara
covid-19

BEACHVOLLEY

• Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk med symtom som kan vara
covid-19

SNOWVOLLEY

Snowvolley-SM 2022Kommande SM planeras genomföras 19 februari i Östersund.


TÄVLINGSVERKSAMHET SÄSONGEN 2020/21

BEACHVOLLEY

Sanktionerade beachvolleytävlingar 2021
Klart för tävlingsstart i sanden - uppdaterade riktlinjer och nytt medicinskt protokoll (uppdaterat 4 juni)
Äntligen! Efter ännu en speciell vår kan vi helgen 5-6 juni släppa lös beachvolleyns tävlingssäsong. Även om det sedan den 1 juni är tillåtet för alla att tävla och spela match är det viktigt att komma ihåg att pandemin fortfarande pågår och att vi alla behöver fortsätta anpassa oss. Svenska Volleybollförbundet har därför tagit fram råd och riktlinjer samt ett medicinskt protokoll som stöttning till deltagare och arrangörer. Dokumenten finns tillgängliga på den här sidan! Läs mer i den här nyheten!

Beachvolley-SM 2021
Den 1-8 augusti 2021 kommer Beachvolley-SM gå av stapeln på Tylösand i Halmstad. Svensk volleyboll och BeachTravels planerar genomförandet av mästerskapet anpassat efter rådande förutsättningar. Tävlingsklasserna och vilka datum de avgörs presenteras här!

Landslag
OS-kval beachvolley - dam & herr
• OS-kval/Continental Cup: Skulle fortsatt i mitten av maj 2020 samt avslutats 22-28 juni samma år, men planeras nu att avgöras i maj 2021. Sveriges beachvolleydamer skulle ha spelat i Baden, Österrike, 14-17 maj. Sveriges beachvolleyherrar skulle i sin tur ha spelat i Madrid, Spanien, 15-17 maj.

Ungdomsmästerskap
Under september 2020 avgjordes EM i beachvolley i tre olika ungdomsklasser. Sverige fanns representerat i samtliga mästerskap. Tävlingarna skulle ha genomförts under sommaren 2020 men sköts upp till följd av coronautbrottet. Läs mer!

VOLLEYBOLL

Seniorlandslag
Det uppskjutna EM-kvalet avgörs maj 2021. Gäller både dam- och herrlandslag. Läs mer!

Seriespel (Elitserien, Division 1-3)
• Startade helgen 26-27 september. Kompletterande tävlingsbestämmelser, anpassade till rådande situation, trädde i kraft måndagen den 7 september. Läs mer här!
• Efter att ha varit på paus sedan november 2020 avslutas seriespelet i division 1-3 i förtid per den 1 mars 2021 då det saknas förutsättningar att slutföra tävlingssäsongen för aktuella serier. Läs mer här!
• Elitserien och SM-slutspelet är undantaget de skärpta råden och fortsätter som planerat.

Barn- & ungdomstävlingar

Junio-SM, U16-Mästerskapet, USM & Mikasa Challenge 2021
Svenska Volleybollförbundet och arrangörerna jobbar med målet att aktuella barn- och ungdomstävlingar ska kunna genomföras under september 2021. Läs mer!

U23-SM 2020 - INSTÄLLT
Svenska Volleybollförbundet och arrangerande Lunds VK har i samråd med Smittskydd Skåne beslutat att ställa in 2020 års upplaga av U23-SM som var planerad att avgöras i Lund helgen 31 oktober - 1 november. Läs mer!

Ungdomens-GP 2021 - INSTÄLLT
På grund av pågående pandemi kan 2021 års upplaga av Grand Prix inte bli den volleybollfest vi är vana vid. Turneringshelgen som är schemalagd till 23-24 januari i Uppsala kommer den här gången genomföras utan Ungdomens GP, Veteran-SM och Grand Prix Volleycamp. Läs mer!

Veteraner
Veteran-SM 2021
Pågående pandemi och restriktionerna som följer av den gör att det fortsatt råder osäkerhet kring genomförandet av 2021 års upplaga av Veteran-SM. Läs mer!

SNOWVOLLEY

Snowvolley-SM 2021
Pågående pandemi och gällande restriktioner gör att det råder osäkerhet kring möjligheterna att genomföra årets Snowvolley-SM. Läs mer!


TÄVLINGSVERKSAMHET SÄSONGEN 2019/20

VOLLEYBOLL

Landslag
EM-kval, seniorer, dam & herr:
Som en konsekvens av coronakrisen har Europeiska Volleybollförbundet (CEV) meddelat att kvalet till 2021 års EM-slutspel i volleyboll får ett förändrat upplägg samt att merparten av kvalet flyttas till januari 2021. Läs mer här!

Ungdoms-EM-kval
• HU20: EM-kvalets andra runda för HU20-landslaget, som skulle spelats 30 april - 2 maj i Rumänien, kan komma att avgöras i början av augusti. Definitivt beslut meddelas senast 15 juni. Om kvalet ställs in kommer finalspelets platser tilldelas baserat på ranking.

• PU18: EM-kvalets andra runda för PU18-landslaget, som skulle spelats 23-25 april i Serbien, kan komma att avgöras i början av augusti. Definitivt beslut meddelas senast 15 juni. Om kvalet ställs in kommer finalspelets platser tilldelas baserat på ranking.

• FU17: EM-kvalets andra runda för FU17-landslaget, som skulle spelats 24-26 april i Nederländerna, kan komma att avgöras i början av augusti. Definitivt beslut meddelas senast 15 juni. Om kvalet ställs in kommer finalspelets platser tilldelas baserat på ranking.

Elit/senior
SM-slutspelet 2020
Svenska Volleybollförbundet och serieföreningen Svensk Elitvolleyboll har gemensamt beslutat att avsluta SM-slutspelet med omedelbar verkan. Svenska mästare koras ej. Läs mer här!

Elitseriekvalet 2020
Svenska Volleybollförbundet har beslutat att ställa in Elitseriekvalet, som var planerat att avgöras under mars och april. Måndagen den 30 mars meddelade Svenska Volleybollförbundet beslut o frågan om upp- och nedlfyttning. Läs mer här!

Division 1-3 2020
Svenska Volleybollförbundet har i samråd med Tävlingsledningen beslutat att avsluta seriespelet och efterföljande kvalspel i och mellan division 1-3. Måndagen den 30 mars meddelade Svenska Volleybollförbundet beslut o frågan om upp- och nedlfyttning. Läs mer här!

Barn- & ungdomstävlingar

Grönt ljus för Junior-SM
Det var länge osäkert på grund av rådande virusläge, men nu står klart att 2020 års upplaga av Junior-SM i volleyboll trots allt kommer avgöras. Mästerskapet genomförs som planerat helgen 12-13 september i Södertälje. Läs mer här!

U16-Mästerskapet, USM & Mikasa Challenge ställs in
Turneringarna var från början planerade att genomföras under april/maj, men sköts i slutet av mars upp till följd av coronautbrottet. Svenska Volleybollförbundet och arrangörerna har sedan dess jobbat målmedvetet och med siktet inställt på att hitta vägar framåt i en svår situation. Parterna har dock tvingats inse att det inte finns förutsättningar att genomföra de omfattande tävlingarna under rådande omständigheter. Beslutet är fattat i samförstånd. Läs mer!

Sthlm Volley Cup
Stockholm-Gotlands Volleybollförbund har i samråd med Svenska Volleybollförbundet beslutat att ställa in samtliga Stockholm Volley Cup-arrangemang som ligger planerade under våren 2020.


BEACHVOLLEY

Landslag
OS-kval beachvolley - dam & herr
• OS-kval/Continental Cup: Skulle fortsatt i mitten av maj samt avslutats 22-28 juni, men planeras nu att avgöras i maj 2021. Sveriges beachvolleydamer skulle ha spelat i Baden, Österrike, 14-17 maj. Sveriges beachvolleyherrar skulle i sin tur ha spelat i Madrid, Spanien, 15-17 maj.

• U22: U22-EM i beachvolley som skulle ha spelats i Vlissingen, Nederländerna, 3-6 juni planeras nu att avgöras i september 2020. Beslut att ställa in tas av CEV senast 15 juli.

• U20: U20-EM i beachvolley som skulle ha spelats i Brno, Tjeckien, 12-16 augusti planeras nu att avgöras i september 2020. Beslut att ställa in tas av CEV senast 15 juli.

• U18: U18-EM i beachvolley som skulle ha spelats i Izmir, Turkiet, 8-12 juli planeras nu att avgöras i september 2020. Beslut att ställa in tas av CEV senast 15 juli.

Beachvolley-SM 2020
Svenska Volleybollförbundet och arrangören BeachTravels har fått grönt ljus att genomföra 2020 års upplaga av Beachvolley-SM, som behöver anpassas till förutsättningarna som pågående pandemi ger. Fullständigt upplägg presenteras senast vecka 26. Läs mer här!

Sanktionerade beachvolleytävlingar
Swedish Beach Tour
2020 års upplaga av Swedish Beach Tour är inställd på grund av coronapandemin, som skapat ohållbara förutsättningar för de tilltänkta arrangörerna och som samtidigt omöjliggjort tävling och arrangemang inom SBT-konceptets givna ramar. Beslutet är taget i samförstånd mellan Svenska Volleybollförbundet och de tilltänkta arrangörerna. SBT-stoppen ersätts av Masters 2020, ett tillfälligt turneringskoncept som erbjuder den svenska beachvolleyeliten betydelsefulla och utvecklande matcher på högsta nationella nivå. Läs mer här!

Challengers, Opens, Mixed-turneringar och ungdomstävlingar i beachvolley
Tillfälliga tävlingsbestämmelser och ett medicinskt protokoll klubbades igenom vid ett extrainsatt styrelsemöte söndagen den 7 juni. Därmed kan vi släppa lös beachvolleyns tävlingssäsong med start 14 juni, då matcher och tävlingar samt resor till och från dessa tillåts för alla och över hela landet. Läs mer här!


SNOWVOLLEY

Snowvolley-EM
Europeiska Volleybollförbundet har meddelat att tävlingen, som var planerad att avgöras i Österrike 9-12 april, är inställd.

Europatouren
Europeiska Volleybollförbundet har meddelat att touren är inställd.

Uppvisningstävling
I samband med SM-veckan i Boden/Luleå 25-31 mars: Inställd.


ÖVRIGT

Årsmötet 2020
För första gången någonsin ska Svenska Volleybollförbundets årsmöte genomföras digitalt, det har förbundsstyrelsen beslutat. Rådande samhällssituation är att beteckna som extraordinär och omöjliggör ett fysiskt möte med tillresande från hela landet. Lördagen den 16 maj står fortsatt fast som datumet då årsmötet ska genomföras. Läs mer i den här nyheten! 

Talanglägret 2020
Det populära talanglägret som årligen arrangeras i Falköping blir inte av i sommar. Utifrån rådande samhällssituation saknas förutsättningar att kunna planera för lägrets genomförande. Talanglägret skulle ha arrangerats 13-17 juni i Falköping, där Svenska Volleybollförbundet har sitt Riksträningscentrum med tillhörande Riksidrottsgymnasium (RIG).

Uppdaterad: 09 FEB 2022 10:32 Skribent: Svensk volleyboll
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info