Hoppa till sidans innehåll

Coronaviruset


Svenska Volleybollförbundet kommer löpande att uppdatera den här sidan med information om eventuella åtgärder som vidtas för planerade tävlingar och turneringar i volleyboll, beachvolley och snowvolley med anledning av coronaviruset.

För löpande, övergripande information från Svenska Volleybollförbundet om hanteringen av Coronaviruset, klicka här!


BESLUTADE ÅTGÄRDER

VOLLEYBOLL

Landslag
Ungdoms-EM-kval
- PU18-landslagets EM-kval i Serbien 23-25 april är skjutet på framtiden av CEV.
- FU17-landslagets EM-kval i Nederländerna 24-26 april är skjutet på framtiden av CEV.
- HU20-landslagets EM-kval i Rumänien 30 april – 2 maj är skjutet på framtiden av CEV.

Elit/senior
SM-slutspelet
Svenska Volleybollförbundet och serieföreningen Svensk Elitvolleyboll har gemensamt beslutat att avsluta SM-slutspelet med omedelbar verkan. Svenska mästare koras ej. Läs mer här!

Elitseriekvalet
Svenska Volleybollförbundet har beslutat att ställa in Elitseriekvalet, som var planerat att avgöras under mars och april. Måndagen den 30 mars meddelade Svenska Volleybollförbundet beslut o frågan om upp- och nedlfyttning. Läs mer här!

Division 1-3
Svenska Volleybollförbundet har i samråd med Tävlingsledningen beslutat att avsluta seriespelet och efterföljande kvalspel i och mellan division 1-3. Måndagen den 30 mars meddelade Svenska Volleybollförbundet beslut o frågan om upp- och nedlfyttning. Läs mer här!

Barn- & ungdomstävlingar
Junior-SM & Ungdoms-SM
Svenska Volleybollförbundet har i samråd med arrangörerna Habo Wolley/KFUM Jönköping Volley och Södertelge VBK beslutat att ställa in 2020 års upplagor av Ungdoms-SM respektive Junior-SM. JSM skulle ha spelats i Södertälje 9-10 maj. USM var planerat att avgöras i Jönköping 16-17 maj. Det här innebär också att USM-kvalet, som enligt tidigare beslut skjutits upp till 25-26 april, ställs in. Parterna undersöker tillsammans möjligheten att arrangera mästerskapen senare under året. 

Mikasa Challenge
Svenska Volleybollförbundet har i samråd med arrangören beslutat att skjuta upp 2020 års upplaga av barn- och ungdomsturneringen Mikasa Challenge i Örebro från 1-3 maj till 18-20 september. Förhoppningsvis blir det en härlig start på volleybollsäsongen 2020/21 för vår ungdomsrörelse.

U16-Mästerskapet
Svenska Volleybollförbundet har i samråd med arrangören Falköpings VK beslutat att ställa in U16-Mästerskapet, som var planerat att avgöras i Falköping 18-19 april. Parterna undersöker tillsammans möjligheten att arrangera tävlingen senare under året.

Sthlm Volley Cup
Stockholm-Gotlands Volleybollförbund har i samråd med Svenska Volleybollförbundet beslutat att ställa in samtliga Stockholm Volley Cup-arrangemang som ligger planerade under våren 2020.


BEACHVOLLEY

Landslag
OS-kval beachvolley - dam & herr
Europeiska Volleybollförbundet (CEV) lät under tisdagen meddela att Continental Cup-finalen, den tredje och sista fasen i det europeiska OS-kvalet, skjuts på framtiden. Tävlingen skulle ha avgjorts i nederländska Eindhoven 22-28 juni. Nytt datum är ej fastställt. Läs mer här!

Sedan tidigare är klart att OS-kvalets andra fas i mitten av maj inte blir blir av som planerat. Sveriges beachvolleydamer skulle ha spelat i Baden Österrike 14-17 maj. Sveriges beachvolleyherrar skulle i sin tur ha spelat i Madrid, Spanien, 15-17 maj.

Sanktionerade beachvolleytävlingar
Challengers, Opens, Mixed-turneringar och ungdomstävlingar
Svenska Volleybollförbundet har i dialog med tävlingsledningen beslutat att ställa in hela tävlingsperiod 2 (TP2), som sträcker sig från 1 april till 17 maj. Det innebär att alla sanktionerade beachvolleytävlingar som i säsongskalendern ligger planerade att arrangeras under TP2 uteblir och att det inte delas ut några rankingpoäng under denna period, varken för nationellt eller internationellt spel. I enlighet med tävlingsbestämmelserna kan alla spelare fortsatt tillgodoräkna sig rankingpoäng från de tio (10) senaste tävlingsperioderna, inklusive TP2.

Svenska Volleybollförbundet har sedan tidigare beslutat att sanktionerade beachvolleytävlingar tills vidare inte ska arrangeras då det för närvarande inte finns förutsättningar att genomföra rankinggrundande tävlingar på rättvisa premisser. Beslutet gäller alla Challengers, Opens, Mixed-turneringar och ungdomstävlingar som anges i säsongskalendern. Läget utvärderas löpande och vi hoppas kunna starta tävlingsverksamheten så snart förutsättningar finns, men tidigast till tävlingsperiod 3 (TP3), som inleds den 18 maj.


SNOWVOLLEY

Snowvolley-EM
Europeiska Volleybollförbundet har meddelat att tävlingen, som var planerad att avgöras i Österrike 9-12 april, är inställd.

Europatouren
Europeiska Volleybollförbundet har meddelat att touren är inställd.

Uppvisningstävling
I samband med SM-veckan i Boden/Luleå 25-31 mars: Inställd.


ÖVRIGT

Årsmötet 2020
Förbundsstyrelsen ser över hur Svenska Volleybollförbundets årsmöte 2020 ska genomföras inom ramen för Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer. Så snart det finns mer att kommunicera i frågan uppdateras årsmötessidan på volleyboll.se.

 

Uppdaterad: 31 MAR 2020 15:28 Skribent: Svensk volleyboll
Epost: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

 

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info