Hoppa till sidans innehåll

Coronaviruset


Svenska Volleybollförbundet kommer löpande att uppdatera den här sidan med information om eventuella åtgärder som vidtas för planerade tävlingar och turneringar i volleyboll, beachvolley och snowvolley med anledning av coronaviruset.

För löpande, övergripande information från Svenska Volleybollförbundet om hanteringen av Coronaviruset, klicka här!


BESLUTADE ÅTGÄRDER

VOLLEYBOLL

Landslag
EM-kval, seniorer, dam & herr:
EM-kvalet ligger fortsatt planerat att genomföras 15 augusti - 6 september. Senast 1 juli meddelar CEV beslut om kvalet kan genomföras som planerat eller om det flyttas fram till 1-17 januari 2021. I det fall CEV tar beslut att kvalet ska genomföras som planerat i augusti/september, men ett enskilt nationsförbund inte kan arrangera eller resa från/till EM-kvalmatcher, arbetas en individuell lösning fram. 

Ungdoms-EM-kval
• HU20: EM-kvalets andra runda för HU20-landslaget, som skulle spelats 30 april - 2 maj i Rumänien, kan komma att avgöras i början av augusti. Definitivt beslut meddelas senast 15 juni. Om kvalet ställs in kommer finalspelets platser tilldelas baserat på ranking.

• PU18: EM-kvalets andra runda för PU18-landslaget, som skulle spelats 23-25 april i Serbien, kan komma att avgöras i början av augusti. Definitivt beslut meddelas senast 15 juni. Om kvalet ställs in kommer finalspelets platser tilldelas baserat på ranking.

• FU17: EM-kvalets andra runda för FU17-landslaget, som skulle spelats 24-26 april i Nederländerna, kan komma att avgöras i början av augusti. Definitivt beslut meddelas senast 15 juni. Om kvalet ställs in kommer finalspelets platser tilldelas baserat på ranking.

Elit/senior
SM-slutspelet
Svenska Volleybollförbundet och serieföreningen Svensk Elitvolleyboll har gemensamt beslutat att avsluta SM-slutspelet med omedelbar verkan. Svenska mästare koras ej. Läs mer här!

Elitseriekvalet
Svenska Volleybollförbundet har beslutat att ställa in Elitseriekvalet, som var planerat att avgöras under mars och april. Måndagen den 30 mars meddelade Svenska Volleybollförbundet beslut o frågan om upp- och nedlfyttning. Läs mer här!

Division 1-3
Svenska Volleybollförbundet har i samråd med Tävlingsledningen beslutat att avsluta seriespelet och efterföljande kvalspel i och mellan division 1-3. Måndagen den 30 mars meddelade Svenska Volleybollförbundet beslut o frågan om upp- och nedlfyttning. Läs mer här!

Barn- & ungdomstävlingar

Nya datum spikade för inställda barn- och ungdomsmästerskap
Vårens planerade barn- och ungdomstävlingar på nationell nivå ställdes in mars, men hoppet om att de ska kunna genomföras lever fortfarande. Tillsammans med lokalarrangörerna har Svenska Volleybollförbundet nu spikat nya datum:
• 29-30 augusti: U16-Mästerskapet
• 5-6 september: Ungdoms-SM
• 12-13 september: Junior-SM
• 18-20 september: Mikasa Challenge
Läs mer i den här artikeln!

Sthlm Volley Cup
Stockholm-Gotlands Volleybollförbund har i samråd med Svenska Volleybollförbundet beslutat att ställa in samtliga Stockholm Volley Cup-arrangemang som ligger planerade under våren 2020.


BEACHVOLLEY

Landslag
OS-kval beachvolley - dam & herr
• OS-kval/Continental Cup: Skulle fortsatt i mitten av maj samt avslutats 22-28 juni, men planeras nu att avgöras i maj 2021. Sveriges beachvolleydamer skulle ha spelat i Baden, Österrike, 14-17 maj. Sveriges beachvolleyherrar skulle i sin tur ha spelat i Madrid, Spanien, 15-17 maj.

• U22: U22-EM i beachvolley som skulle ha spelats i Vlissingen, Nederländerna, 3-6 juni planeras nu att avgöras i september 2020. Beslut att ställa in tas av CEV senast 15 juli.

• U20: U20-EM i beachvolley som skulle ha spelats i Brno, Tjeckien, 12-16 augusti planeras nu att avgöras i september 2020. Beslut att ställa in tas av CEV senast 15 juli.

• U18: U18-EM i beachvolley som skulle ha spelats i Izmir, Turkiet, 8-12 juli planeras nu att avgöras i september 2020. Beslut att ställa in tas av CEV senast 15 juli.

Beachvolley-SM 2020
Volleybollförbundet inväntar Folkhälsomyndighetens besked

2020 års upplaga av Beachvolley-SM är planerad att avgöras på Tylösand 26 juli - 2 augusti. Rådande coronaläge och samhällssituation gör det dock osäkert om mästerskapet kan genomföras. Läs mer i den här nyheten!

Sanktionerade beachvolleytävlingar
Challengers, Opens, Mixed-turneringar och ungdomstävlingar i beachvolley
Svenska Volleybollförbundet har i dialog med tävlingsledningen beslutat att ställa in samtliga sanktionerade beachvolleytävlingar som skulle ha spelats under det som ursprungligen utgjorde tävlingsperiod 5 (TP 5), 8-21 juni. Det innebär att det inte delas ut några rankingpoäng under denna period, varken för nationellt eller internationellt spel. Beslutet är fattat utifrån att det under rådande omständigheter inte går att genomföra rankinggrundande tävlingar på rättvisa premisser. Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer till idrotten säger bland annat att onödiga resor i samband med idrottsutövande ska undvikas, samtidigt som myndigheten avråder från tävlings- och träningsmatcher för vuxna.

Beslutet att ställa in tävlingsperioden kan dock komma att omvärderas då Folkhälsomyndigheten de kommande dagarna väntas delge uppdaterade riktlinjer till idrotten (fre 29/5) samt nya direktiv och allmänna råd inför sommaren (ons 3/6).

Såväl TP 2 (1 april - 17 maj) som TP 3 (18-31 maj) och TP 4 (1-7 juni) är sedan tidigare inställda. I strävan efter att lindra konsekvenserna för rankade spelare förlängs TP 2 till att även omfatta veckorna som skulle utgjort TP 3, TP 4 och TP 5. I enlighet med tävlingsbestämmelserna kan alla spelare fortsatt tillgodoräkna sig rankingpoäng från de tio (10) senaste tävlingsperioderna, inklusive TP 2.

Beslut om kommande tävlingsperioder tas löpande och kommuniceras här på volleyboll.se.

Att arrangera lokala barn- och ungdomstävlingar är okej så länge föreningen följer Folkhälsomyndighetens råd samt anpassar aktiviteten med hjälp av riskbedömningsverktyget som myndigheten tillhandahåller.


SNOWVOLLEY

Snowvolley-EM
Europeiska Volleybollförbundet har meddelat att tävlingen, som var planerad att avgöras i Österrike 9-12 april, är inställd.

Europatouren
Europeiska Volleybollförbundet har meddelat att touren är inställd.

Uppvisningstävling
I samband med SM-veckan i Boden/Luleå 25-31 mars: Inställd.


ÖVRIGT

Årsmötet 2020
För första gången någonsin ska Svenska Volleybollförbundets årsmöte genomföras digitalt, det har förbundsstyrelsen beslutat. Rådande samhällssituation är att beteckna som extraordinär och omöjliggör ett fysiskt möte med tillresande från hela landet. Lördagen den 16 maj står fortsatt fast som datumet då årsmötet ska genomföras. Läs mer i den här nyheten! 

Talanglägret 2020
Det populära talanglägret som årligen arrangeras i Falköping blir inte av i sommar. Utifrån rådande samhällssituation saknas förutsättningar att kunna planera för lägrets genomförande. Talanglägret skulle ha arrangerats 13-17 juni i Falköping, där Svenska Volleybollförbundet har sitt Riksträningscentrum med tillhörande Riksidrottsgymnasium (RIG).

Uppdaterad: 27 MAJ 2020 15:06 Skribent: Svensk volleyboll
Epost: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

 

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info