Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Maria blir ny instruktör på RIG i Falköping

Svensk volleyboll får en norsk medarbetare. Maria Farsund blir ny instruktör på Riksidrottsgymnasiet (RIG) i Falköping med start i augusti.
– Jag ser verkligen fram emot att börja på den här nya resan, säger Maria.

Maria Farsund blir ny instruktör på Svenska Volleybollförbundets Riksidrottsgymnasium i Falköping. Foto: Oskar Gederborg

33-åriga Maria Farsund kommer närmast från Sollentuna VK där hon den senaste säsongen var coach för damlaget i elitserien, bland annat. Dessutom är hon ett par gånger i veckan tränare vid det lokala volleybollgymnasiet i Solna (NIU). Maria är också assisterande coach för det norska U20-landslaget för tjejer.

– Jag vill tacka Sollentuna VK och alla fantastiska utövare, och för att jag får chansen att gå vidare till RIG, säger Maria.

På RIG blir arbetsuppgifterna annorlunda. Där handlar det om att utveckla unga människor och samtidigt ingå i ett tränarteam som arbetar med allt från grundläggande förberedelser till effektiva volleybollträningar.

– RIG är en spännande miljö där många har passion och dedikation. Jag ser stora utvecklingsmöjligheter för mig själv som tränare. Det är med stor entusiasm jag ser fram emot att få bidra, berättar Maria.

Maria flyttar till Falköping under sommaren och har ett ettårskontrakt över kommande läsår, från och med höstterminsstarten 2024.

– Vi tror att Maria har rätt egenskaper att utveckla de kvalitéer vi söker på RIG. Hon visar också ett stort intresse för just individuell utveckling av unga människor, vilket är något helt annat än att träna ett elitlag. Vi ser fram emot att få Maria som arbetskamrat, säger verksamhetschef Ulric Svensson.

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer