Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HA: RIG avslutade snyggt

Seriesegern var redan säkrad innan helgens avslutande omgång, men i mötet med likaledes redan klara tvåan KFUM Göteborg ville RIG Falköping visa att man är seriens bästa lag och vann med 3-1.

Att det inte var något fel på uppladdningen syntes när matchen drog igång. RIG tog sig snabbt upp i ledning och vid 13-7 kändes det säkert. Då smög det sig kanske på lite ofokus och Göteborg utnyttjade det på bästa sätt. De vände på steken och såg ut att kunna gå mot setvinst. Vid 20-22 gjorde RIG ett lyckat dubbelbyte där Joel Andersson och Tiger Tegenrot kom in och gjorde viktiga poäng fram till setvinst med 25-23. Framför allt Joels häftiga block på setbollen minns vi med välbehag.

Förhoppningen var att Falköpingsgänget nu skulle kunna hålla koncentrationen uppe fortsättningsvis, men det blev lite si och så med den saken under andra set. Man dödade nu fler anfall än i första set, men man missade också fler. Och på tal om missar, 30 procent servemiss är inget vidare facit från setet. 25-22 till gästerna var klart rättvist.

Det var tydligen en setförlust som krävdes för att gymnasiespelarna skulle ta tag i spelet ordentligt. I tredje set spelade man betydligt snålare och med härligt block och försvar gjorde man det tufft för bortalaget att avgöra anfallen. Intressant fakta är att de sex göteborgarna gjorde ett varsitt anfallspoäng under setet. Joel Andersson gjorde sex på egen hand och Gustav Thor var inte mycket sämre med fem. Säkra 25-14 slutade setet vid.

RIG:arna tänkte inte släppa in motståndarna i matchen igen och fjärde set fortsatte på ungefär samma sätt. Joel, som ju mest är känd som libero och passare, fortsatte att visa fina takter i anfallet och Maximilian Wåhlin satte in ett par schyssta block. Även här blev det 25-14 och på matchbollen byttes samtliga treor in för att avsluta matchen i gängets sista seriematch på RIG och Martin Löthberg stängde kampen med ett serveess inför jublande lagkamrater.

-De två första var inte vad vi hade önskat, men de avslutande seten var mycket väl genomförda, berättar tränaren Göran Persson.

RIG Falköping - KFUM Göteborg 3-1 (25-23, 22-25, 25-14, 25-14)
RIG:s bästa poängplockare: Joel Andersson 17, Gustav Thor 15, Maximilian Wåhlin 7
Tabellen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.