Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HB: RIG Falköping förlänger segerraden

RIG Falköping besegrade Lund utan setförlust efter vasst servande hemma i Frejahallen och behåller därmed serieledningen i den södra herrettan.

RIG öppnade matchen något ofokuserat och Lund verkade vara betydligt mer på tårna i inledningen. Efter halva setet var skåningarna i täten med 13-7, men det var också då som hemmalaget höjde sin nivå både ett och två snäpp. Missarna blev nu betydligt mer lätträknade och och servarna gav också bra utdelning. RIG tog sig både ikapp och förbi och vann setet med 25-22.

Den första bollen i andra set vanns av Lund, men därefter var det hemmalaget som dominerade. Serven fortsatte att bita bra för hemmalaget och Ture Westerbergs tre raka ess var ett exempel på det. Hela sju serveess blev det i andra set. Även övriga spelmoment såg bra ut och setet vanns enkelt med 25-14.

Koncentrationen var inte riktigt lika vass i tredje set, men fortfarande hade hemmalaget ganska bra kontroll på läget. 25-21 blev segersiffrorna och tre nya poäng som gör att RIG Falköping fortfarande ligger högst upp i tabellen, skuggade av KFUM Göteborg med fyra återstående matcher.

-Vi pratade mycket om vår serve i förberedelserna och vi fick oerhört bra utdelning med den genom hela matchen, förklarar tränare Göran Persson.

RIG Falköping - Lund 3-0 (25-22, 25-14, 25-21)
RIG:s bästa poängplockare: Ture Westerberg 13, Tim Johansson 12, Gustav Thor 12

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer