Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HB: Ymer vann igen

Ymer var det enda laget som lyckades besegra RIG Falköping i herrettan i höstas. När lagen drabbade samman igen i återstarten av serien efter juluppehållet var det återigen Boråslaget som drog det längsta strået.

I första set följdes lagen åt under nästan hela setet. RIG hade svårt att få kontroll på servemottagningen och det var en bidragande orsak till att det blev lite för många missar i anfallet. Hela nio bommar i anfall har man inte råd med och Ymer var starkast i slutfasen och vann med 25-23.

I andra set spelade RIG lite snålare, men det var också betydligt svängigare genom setet. Hemmalaget skaffade sig ledningen med ett antal poäng vid flera tillfällen, men gästerna kom tillbaka varenda gång. Till sist kunde RIG ändå vinna med 25-23.

Det efterföljande setet blev mer välspelat. RIG stabiliserade sit spel ytterligare, men hade svårt att stoppa Ymeranfallen. Trots enträgna förök gick det inte att hindra bortalaget från att ta hem setet med 25-20.

Även i set nummer fyra var det boråsarna som höll i taktpinnen. De lyckades bättre i serve och mottagning och var effektivare i anfallet och segersiffrorna 25-21 var rättvisa.

-Det märktes att vi inte haft så många träningstimmar efter jullovet, nu har vi några veckor på oss innan nästa match så vi har möjligheten att hitta formen från i höstas, säger tränaren Göran Persson.

RIG Falköping - Ymer 1-3 (23-25, 25-23, 20-25, 21-25)
RIG:s bästa poängplockare: Jonatan Hellvig 24, Kasper Benjaminsson 17