Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HA: Berg och dalar mot serieledarna

Hylte Halmstad vann komfortabelt mot RIG Falköping i elitserieåterstarten efter juluppehållet, men ett set lyckades i alla fall gymnasielaget sno med sig.

Under EM-kvalperioden som avslutades med seger mot Azerbajdzjan i onsdags fanns det med representanter både från RIG och Hylte Halmstad, så i lördagens elitseriemöte i Odenhallen var det nyliga lagkamrater som nu ställdes mot varandra.

Serieledande Hylte Halmstad var givetvis skyhöga favoriter inför matchen och de gjorde inte många besvikna i matchens inledning. En tråkig vana trogen släppte RIG iväg några poäng omedelbart i starten, men tog sig snabbt ikapp. Fram till 10-11 var RIG med, men sedan drog hallänningarna ifrån och vann säkert med 17-25.

Andra set blev det föregående rätt likt. RIG hängde med bra i början, men sedan blev skillnaden ganska stor. 15-25 blev det nu.

Sedan fick Odenhallspubliken se ett klassisk tredje set. Gymnasielaget höjde sig ett par snäpp samtidigt som det ledande laget slappnar av något. Nu var det RIG som allt som oftast var i ledningen och effektiviteten i anfallet förbättrades markant med Max Petersson i spetsen (9 vunna av 13 anfall i setet). 25-21 till RIG.

Setförlusten fick givetvis hallänningarna att vakna till och fjärde set blev ungefär som de två första där det rann iväg i slutet, 25-15.

-Vi presterar ganska bra i perioder, men det rasar iväg för mycket under andra halvan av de tre förlustseten, konstaterar tränaren Göran Persson.

Nu väntar två helger (Ungdoms-GP samt JSM-kval) där flera av RIG-spelarna ska representera sina hemmaklubbar och därefter väntar Sollentuna i säsongens sista elitmatch.

RIG Falköping - Hylte Halmstad 1-3 (17-25, 15-25, 25-21, 15-25)
Statistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer