Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

DB: Förlust 2-3 mot KFUM Göteborg

RIG lyckades inte rå på hemmatjejerna från Göteborg i lördagens match i division 1 södra. Trots ledning 2-1 i set för RIG vände Göteborg på matchen och avgjorde i skiljeset.

KFUM Göteborg-RIG B 3-2 (25-17,23-25,23-25,17-25,15-8)

RIG inleder rätt rackigt där egentligen ingen del av spelet fungerar problemfritt. Ett skarpt hemmalag med riktigt vassa servar tar enkelt första setet. Andra set visar upp ett något bättre RIG och ett något slarvigare Göteborg. Svängigt är bara förnamnet när setet ska till att avgöras. RIG leder 21-17 när Göteborg gör fem raka anfallspoäng följt av ett serveess. Inga fler timeouter kvar för RIG som istället vänder på steken med fyra raka poäng där Ulli får avsluta med ett ess till kvittering.

Tredje set fortsätter att vara svängigt när båda lagen har det kämpigt i sideouten. RIG gör ett ryck efter halva setet men Göteborg kommer sånär ikapp och gör setet spännande igen innan Ida Larsson spikar in setbollen. Det momentum RIG:tjejerna hade från två raka setvinster försvinner omgående i set fyra när Göteborg stormar ifrån i poängställningen. Ett koppel egna misstag bidrar till detta och när väl spelet är på gång igen är det för sent att nå ikapp. Setet klart till hemmalaget.

Avgörande set är bara att glömma. Göteborg sätter ner foten och både stänger nätet och är väldigt effektiva i sitt anfallsspel. RIG har helt enkelt inte skärpan att störa Göteborg i detta set.

1 poäng med hem från Göteborg efter en väldigt blandad insats gör att tabellen bakom ledande Engelholm B är ett riktigt getingbo. Spännande matcher att vänta där RIG härnäst ställs mot Veddige Varberg på hemmaplan.

Plus i RIG går till passande Catarina Cooper och Ida Viking.

Poäng RIG:

Ulli Blomgren, 12p

Ida Larsson, 12p

Maja Stenman, 8p

Ida Viking, 6p

Ida Johansson, 6p

Maja Hedén, 6p

Paulina Lindberg, 6p

Catarina Cooper, 5p

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer