Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

DB: Förlust i 5 set mot Jönköping

En knallhård femsetare slutade tyvärr i förlust för RIG:s tjejer i division 1 södra. Hemmatjejerna från Jönköping tog bonuspoängen och avancerar i tabellen.

KFUM Jönköping RIG B 3-2 (25-22,22-25,20-25,25-15,15-13)

RIG börjar matchen bäst men efter halva första setet är Jönköping ikapp och förbi. RIG snyggar till siffrorna något men når aldrig ikapp. Andra set är jämnt hela vägen upp till 20 där RIG avslutar med fyra egna poäng och kvitterar matchen. I set tre är hemmalaget ledning halvvägs men sen är det gymnasietjejerna för hela slanten och till slut blir setsegern komfortabel. Matchen fortsätter dock svänga när Jönköping maler på och lätt tar set fyra. Ett spännande skiljeset visar likt resten av matchen upp flera olika ansikten. Båda lagen har problem med sin sideout. Vid sidbytet är Jönköping i ledning med 8-7. Man drygar ut den till 7-10 innan RIG bryter sig loss ur rotationen. Man går sen sånär ikapp sina motståndare men vid 13-14 är det roliga slut när Jönköping spikar in spiken i kistan.

En ”uppochnermatch” kan man sammanfatta denna holmgång med.  RIG fastnar för ofta för länge i rotationerna och man orkar inte i det egna servespelet ta ikapp dessa tapp. Mottagningen har det jobbigt och det egna tuffa servespelet mattas av i andra halvan av matchen. Plus hos RIG går till Lisa som gör sin första passarmatch och Ida Larsson som gör en fin match där hennes 20 anfallspoäng sticker ut lite extra.