Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HB: Tågkrångel hindrade inte RIG Falköping

Trots ett par timmars tågförsening och en timmes framflyttad matchstart gjorde RIG Falköping processen kort med Göteborg United i söndagens match i Prioritet Serneke Arena.

Brand i ett ställverk norr om Skövde gjorde att det blev ännu en tung dag för tågtrafiken. Ett gäng som blev drabbade av detta var RIG Falköpings herrar B, som skulle resa ner till västkustens största stad för match mot Göteborg United. Det blev två timmars väntan på Falköpings station innan laget kunde kliva på tåget.

Detta innebar att matchen var tvungen att skjutas fram en timme och att lagets ankomst till arenan var tätare på matchen än vanligt. Detta var dock inget som alls verkade ha påverkat laget. Istället spelade man stabilt och under den andra halvan av setet skaffade RIG sig ett grepp som ledde fram till setvinst med 25-21.

I andra set blev det en ordentlig rivstart. 9-1 till RIG Falköping stod det på poängtavlan efter ett par minuter och fram till 19-9 såg det riktigt bra ut. Då släppte man lite på koncentrationen och hemmalaget tog givetvis tillvara på den möjligheten och var ikapp vid 23-23. Skåningarna Eric Löwendahl och Tim Johansson slog då in de två sista bollarna i setet och gymnasielaget lyckades vinna setet med andan i halsgropen.

Även i det tredje setet var det RIG som tog kommandot. Det var jämnt fram till 10 lika, men därefter var det RIG Falköping som kontrollerade händelserna. Göteborg tog faktiskt ingen mer poäng i egen serve efter detta och setet, och matchen, slutade vid 25-17.

-Blockspelet var det största glädjeämnet och gav både många direkta poäng så väl som underlättade för resten av försvarsspelet, konstaterar tränaren Göran Persson.

Göteborg United - RIG Falköping 0-3 (21-25, 23-25, 17-25)
RIG:s bästa poängplockare: Alfred Brink 17, Tim Johansson 11, Tiger Tegenrot 10

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer