Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HC: Tuff drabbning i premiären

Förra veckan drog seriespelet igång, men killarna i RIG C fick vänta en vecka på sin premiär. Där väntade Mariestad, som drog det längsta strået i en match där ett rafflande tredje set blev avgörande.

Premiären skedde hemma i Frejahallen och inledningsvis såg det ganska bra ut, men under setets andra halva tog gästerna över mer och mer, mycket tack vare fint försvarspel. RIG hade svårt att avgöra bollen och det slutade alltför ofta med en anfallsmiss. Till sist blev det en komfortabel setvinst för Mariestad med 25-14.

I det andra setet såg det betydligt bättre ut. Missarna blev färre och de egenhändigt tagna poängen allt fler. Nu var det RIG Falköping som tog över efter halva setet. Mariestad kämpade dock emot under hela setet och det som såg ut att gå mot en säker setseger, blev ganska spännande. RIG lyckades ändå ro hem setet med 25-22.

Tredje set blev det överlägset mest välspelade. Båda lagen bjöd upp till ordentlig kamp, men med laget från Vänerstaden i en liten ledning genom större delen av setet. Första gången som Falköping var ledningen var faktiskt vid 23-22. Det blev också 24-22 och setbollar, men dessa räddades av bortalaget. Sedan turades lagen om att skaffa sig setbollar och större eller mindre chanser att avgöra och det kändes tydligt hur viktigt detta setet skulle vara för matchens utgång. Tyvärr, för RIG Falköping, så var det Mariestad som till sist kunde ta hem setet med 30-28.

Detta stärkte givetvis Mariestadsspelarna samtidigt som det tyngde gymnasielaget något och skillnaden mellan lagen blev stor i det efterföljande setet. Gästerna defilerade genom setet, som slutade 25-16.

-Killarna fightades hårt och i tredje set var det oerhört spännande, men tyvärr tappade vi ångan efter att ha förlorat det rysarsetet, konstaterar coach Göran Persson.

RIG Falköping - Mariestad 1-3 (14-25, 25-22, 28-30, 16-25)
RIG:s bästa poängplockare: Albin Fransson, Jakob Ekman, Gustav Hyllsjö Heiner, Oskar Tevérus alla 6 p

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer