Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HA: Framsteg i Berlin

I helgen besökte RIG det tyska träningscentrumet som ligger i Berlin. Killarna spelade två matcher och tränade ett pass mot tyskarna och presterade stundtals riktigt bra volleyboll.

Truppen anlände till Berlin efter en tidig avresa och en avstickare till München på väg till Berlin, så ganska trötta spelare gjorde ett tämligen väl genomfört träningspass innan det blev lång nattvila.

På lördag morgon körde vi ett träningspass med tyskarna där vi delade upp våra två trupper och spelade på två banor. Det såg skapligt ut, även om det var lite ovant med väggfönster och rejält halkigt golv.

Match 1
I den första matchen på lördag eftermiddag inledde RIG väldigt bra, både serve och mottagning fungerade fint och bara en kortare period i mitten av setet där det kom några lite för enkla misstag gjorde att setet ändå blev ganska jämnt.

I andra set var det tyskarna som tog kommandot, men en stark avslutning gjorde ändå att RIG hade setbollar, men servemiss på två chanser att avsluta setet har man inte råd med. Setet till VCO Berlin med 27-25.

Revanschsugna volleybollgymnasieelever såg sedan till att det efterföljande setet gick blågul väg. Riktigt hög anfallseffektivitet uppbackad av bra servemottagning gjorde att setet vanns säker med 25-19.

Därefter kom tyvärr ett bakslag när det inte alls stämde på RIG-sidan, samtidigt som Berlinarna höjde sig ett par nivåer. 25-16 till tyskarna.

Tyvärr hanns det sedan inte med att spela något femte set eftersom tjejerna också skulle hinna spela sin match innan middagen stängde, så det blev alltså oavgjort.

Dag 2
Söndagens match öppnades i högsta fart av RIG efter att killarna tydligen fått god energi av en kort sightseeingrunda i Berlins centrum. Fyra raka serveess av Max Petersson ganska tidigt i setet var en stor anledning till att det svenska greppet blev rejält. 53 procents anfallseffektivitet samtidigt som det blev sex serveess och bara tre servemiss från RIG-sidan under setet säger en del om hur bra RIG spelade här, kanske säsongens bästa set!

Tyvärr blev det lite bakslag i set nummer två. Hela sju anfallsmiss höll på att kosta RIG setet, men Teodor Nilsson kunde till sist blocka in setbollen till 26-24.

Tredje set blev lite likt det andra. En blek inledning följdes av en stark period som ledde till matchboll. En servemiss spolierade den chansen och sedan lyckades hemmaspelarna ta setet med 27-25.

Det såg ut att gå mot 2-2 även i den här matchen, för tyskarna var det bättre laget under större delen av setet, men en stark uppryckning där det var Algot Danielsson och Viktor Gustafsson som satte de flesta bollarna gjorde att RIG kunde vinna med 25-23 och därmed matchen med 3-1.

-Det var en bra helg för oss där vi stundtals presterade på riktigt hög nivå, även om svackorna också fanns där. Det belystes en hel del detaljer som vi ska jobba på den närmaste tiden och redan om en vecka får vi besök från det australiensiska institutet AIS och då blir det återigen tufft motstånd!


Den svenska muren vid en bit av Berlinmuren

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer