Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HB: RIG blandade och gav men tog tre poäng

Hemmalaget Trollhättan stretade emot och tog ett set när RIG Falköping besökte Torsbohallen under lördagen.

RIG servade bra, men imponerade i övrigt inte under matchens inledande set, men vann utan besvär med 25-17 med stor hjälp av att hemmalaget bjöd på många misstag.

I andra set hade gymnasielaget negativ anfallseffektivitet, men vann trots det setet. Återigen var det serven som grundlade segern, samtidigt som man nu fick igång blockspelet bättre. 25-21 till RIG Falköping.

Hemmalaget gjorde ett riktigt bra tredje set, samtidigt som det skänktes bort alldeles för många bollar från RIG-spelarna, som nu ändå lyckades döda högre andel anfall än tidigare under matchen, främst från Alfred Waltherssons vänsterkant. 25-22 till Trollhättan.

Taggade av setförlusten fick vi äntligen se betydligt bättre skärpa hos Falköpingslaget i set nummer fyra. Några servemissar för mycket var det enda negativa man såg och över 50% anfallseffektivitet var betydligt bättre än tidigare under dagen. Solklara 25-14 avslutades setet och matchen vid och chansen till serieseger lever i och med denna trepoängaren fortfarande.

-I fjärde set var det en hög nivå på prestationerna där ute, men annars var det alldeles för lojt och då blir det inte som vi vill ha det, förklarar tränaren Göran Persson som rosar matchens lirare Alfred Walthersson, för både inställning och spelkvalitet, samt Trollhättans trevliga matcharrangemang!

Trollhättan - RIG Falköping 1-3 (17-25, 21-25, 25-22, 14-25)
RIG:s bästa poängplockare: Alfred Walthersson 18, Andreas Härneman 13, Samuel Alvinge och Teodor Nilsson 11

Tabellen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

 

 

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer