Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HB: Säker seger i toppmötet

Killarna i RIG:s B-lag besegrade tabelltrean Vindrarp på bortaplan i tre raka set och utökar därmed försprånget till lagen nedanför i tabellen.

Under den gångna veckan har volleybollgymnasiets elever varit hemma på sportlov och med en gemensam träning på lördagkvällen i bagaget reste laget ner till Våxtorp för toppmöte i den södra herrettan på söndagseftermiddagen. RIG låg på andra plats i tabellen innan matchen och trean Vindrarp var åtta poäng efter på tredjeplatsen med en match mindre spelad. Vid seger så skulle RIG dra ifrån ordentligt och vid det motsatta skulle hallänningarna få kontakt igen.

När matchen drog igång så inleddes det något trevande av RIG, men allt eftersom setet led så såg det bättre och bättre ut. Det såg ut att gå mot en säker setvinst, men lite oskärpa kombinerat med en nivåhöjning av hemmalaget gjorde att det blev spännande i slutet. Till sist kunde i alla fall Gustav Thor rulla in setbollen mitt i banan fram till 25-23.

I andra set turades lagen om att ha ledningen under hela setet och det såg ovisst ut hur det skulle sluta. En stark avslutning av gästerna, också kombinerat med en del tur, gjorde att RIG drog det längsta strået. Alfred Waltherssons två avslutande serveess, båda med god hjälp av nätkanten, resulterade i 25-21.

I tredje set tappade Vindrarparna lite av energin, tyngda av de två setförlusterna och RIG kunde spela ut. Några misstag för mycket kanske det blev, men det var aldrig någon fara på taket. Säkra 25-16 slutade matchen vid och därmed känns andraplatsen trygg och kampen om seriesegern går vidare, där Engelholm ligger en poäng före.

Vindrarp - RIG Falköping 0-3 (23-25, 21-25, 16-25)
RIG:s bästa poängplockare: Gustav Thor 12, Alfred Walthersson 7, Eric Löwendahl 6

 

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer