Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HA: En av varje

Det blev förlust i lördagens match mot Örkelljunga, men mot Södertelge tog RIG:s elitkillar hem en tuff femsetare.

RIG vs Örkelljunga

RIG inledde helgen fint genom att spela ett riktigt bra första set mot Örkelljunga. Det räckte inte till vinst, men det finns många bra saker att ta med sig därifrån. Andelen dödade anfall var riktigt bra och det var bara något misstag för mycket som gjorde att gästerna kunde ta hem setet med 25-22.

Det såg ljust ut även i det andra setets inledning. Efter 11-12 kom det dock grus i anfallsmaskineriet och det blev svårt att göra egna poäng och mot ett så pass starkt lag som Örkelljunga räcker inte detta. Dessutom blev misstagen betydligt fler och skåningarna kunde vinna enkelt. 16-25 slutade setet vid.

Tredje set blev som helhet dagens sämsta av gymnasiekillarna. Det blev svårt att komma till bra anfallslägen och missarna blev på tok för många, samtidigt som det såg håglöst ut. Skåningarnas snabba anfallsspel firade stora triumfer (77% vunna anfall och bara ett förlorat!) och de kunde defilera fram till 25-15.

RIG Falköping - Örkelljunga 0-3 (22-25, 16-25, 15-25)
Statistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

RIG vs Södertelge

På söndagseftermiddagen kom Södertelge så på besök och förhoppningen var att det skulle gå att dra stor nytta av erfarenheterna från lördagsmatchen. Så såg det också ut att vara när matchen drog igång. RIG har haft lite problem med att komma igång i starten av matcherna, men nu var det tvärtom. Ledning med 6-1 var precis det som behövdes för att ge extra råg i ryggen. Södertelge kom tillbaka och tog över ledningen, men ett bra inhopp av Alfred Brink, med bl.a. två serveess gjorde att RIG tog tillbaka initiativet. Slutfasen av setet blev mycket jämnt. Ett övertramp på en sk. pipe (snabb backspike från mitten av plan) av mycket duktige Nicolas West blev det som till sist avgjorde setet, 26-24 till RIG.

Även andra set inleddes mycket bra av RIG. Sex poängs ledning vid 14-8 kändes bra, men vare sig betryggande eller komfortabelt. Sju raka bortapoäng i rutinerade Danny Weemes serve vände på setet. RIG krigade vidare, men kunde inte hindra gästerna från att vinna setet med 25-22.

Det efterföljande setet följde samma mönster, RIG öppnade bäst med Södertelge kom tillbaka. Fyra raka poäng av Anton Ribom var det avgörande rycket fram till 21-16, sedan vann hemmalaget säkert med 25-19.

I fjärde set fick Ture Westerberg kliva in på liberopositionen mot sin hemmaklubb. Han bidrog till att även detta set blev jämnt. Nu tappade gymnasiespelarna lite av servepressen man haft hittills och det gjorde att man inte kunde dra ifrån. Nu var det bortalaget som hade en ledning som tappades, men de kunde till sist ända vinna med 25-23 och publiken fick se fram emot ett avgörande set.

Det blev givetvis ett mycket rafflande femte set. Två raka serveess av Max Petersson, sex totalt i dag, gav ett litet försprång till hemmalaget. 9-6 hämtades dock igen av gästerna, som kvitterade vid 9-9. Ett block av Joar Jämtsved Millberg och ett följande serveess av Viktor Gustafsson fram till 14-11 blev det som fick setet att tippa över för sista gången. Anton Ribom blev den som fick slå in matchbollen då han klappade in en distans och kunde köra den klassiska "Pumpen" för att fira segern innan lagets jublande ringdans tog vid.

RIG Falköping - Södertelge 3-2 (26-24, 22-25, 25-19, 23-25, 15-12)

Statistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En lyckad helg, även om det fanns lite mer att hämta från lördagens match där det i perioder saknades en del gnista. Det ändrade laget på till söndagen där det var stentuff kamp i över två timmar. Kommande helg blir det svårast möjliga motstånd då nyblivna GP-mästarna och serieledande Linköping besöker Frejahallen.

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer