Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HB: Ytterligare femsetsseger för RIG

RIG Falköping är fortsatt obesegrade i herrettan efter att de än en gång lyckats vinna i avgörande set på bortaplan, den här gången mot tabelltrean Lund.

Laget har spelmässigt blandat och gett, men ändå varit starka i avgörandets stund, och det skulle inte bli annorlunda denna dagen när laget gav sig av ner till Skåne för match mot Lunds andralag. Alfred Brink, lagkapten för dagen, visade upp sin fina serve redan i lagets första serveomgång och sex vunna bollar i Alfreds serve gav precis den start man kunde önska sig. RIG hade dock svårt att få ordning på sin servemottagning, så Lund kunde ta sig ikapp vid setets mitt, men ett nytt RIG-ryck, den här gången i Teodor Nilssons serve, gjorde att setet kunde vinnas med säkra 25-18.

Andra set inleddes betydligt svagare av gästerna. Lagets andra timeout kom vid 1-10 och det var först efter det som rytmen infann sig igen. Det räckte dock inte till för att kunna vända setet, som gick klart till hemmalaget med spegelvända siffror från det föregående setet.

I det efterföljande setet hade båda lagen svårt att hitta någon stabilitet i sina servemottagningsanfall och värst gick det för RIG Falköping. Vid 14-21 såg det inte ljust ut, men en ordentlig fokushöjning och en stark serveserie av Tiger Tegenrot vände på steken, så RIG kunde ta hem setet med 25-23.

Nu hoppades Falköpingssupportrarna att gymnasielaget skulle kunna fortsamma i samma stil, men än en gång svajade det till och anfallsmissarna blev alltför många i det fjärde setet. Samtidigt spelade hemmalaget snålt och gör dagens bästa set, vilket räcker till setvinst med 25-20 och liksom i RIG:s tidigare bortamatcher skulle det krävas ett avgörande set för att kora segraren.

På samma sätt som i de två tidigare femsetarna som RIG Falköping spelat under säsongen så var koncentrationen på topp i det avgörande setet. Nu bjöd man inte på något missat anfall och det gör stor skillnad. En tidig ledning förvaltades väl och med 15-11 kunde man ta lagets sjätte seger för säsongen, varav hälften kommit i avgörande set på bortaplan. Obesegrade serieledare är man, men eftersom femsetarna endast ger två poäng så har man ingen stor ledning i tabellen.

Lund - RIG Falköping 2-3 (18-25, 25-18, 23-25, 25-20, 11-15)
RIG:s bästa poängplockare: Hugo Berglund 15, Andreas Härneman 11, Teodor Nilsson 10
Tabellen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer