Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

DC: Nagelbitare men förlust i Västerås

Nagelbitare med trist avslutning blev facit för RIG:s C-lag när man på lördagen mötte Västerås i norrettan. Seger för hemmatjejerna efter 15-11 i skiljeset.

Västerås-RIG C 3-2 (25-22,23-25,26-24,25-27,15-11)

Efter premiärsegern mot Sollentuna satte sig tjejerna på tåget mot Västerås. Hemmatjejerna kom från en premiärförlust mot Rissne på bortaplan och var riktigt taggade inför den högljudda hemmapubliken. RIG hade dock stöd i form av tillresta föräldrar och detta skapade en häftig stämning genom hela matchen.

Spelet då? Som så vanligt är under den tidigare delen av säsongen visade båda lagen upp en blandning av fantastiska bolldueller och enklare misstag. RIG:tjejerna ville minst lika mycket som sina motståndare vilket i vissa lägen gav allt för vild satsning i anfallsspelet. Detta i sin tur genererade misstag och när sen Västerås får igång sitt blockspel i slutet av första set fäller det avgörandet.

Skam den som ger sig tänker RIG och rivstartar set två. Men det svänger fort och ofta i denna match när båda lagen har det tufft i sin sideout. Servemottagningen får slita ont av tufft servande och passarna gör ett bra jobb att springa upp jobbiga lägen. Båda lagen krigar i sitt försvarsspel och många bollar avgörs efter många dueller på nät. Denna gång är det RIG som är starkast mot slutet och kvitterar matchen.

Fortsättningen av matchen är snarlik inledningen. Svängningarna är många, servandet gör stor skada, RIG har fler misstag än sin motståndare och tränarna slits mellan hopp och förtvivlan. Västerås avslutar set tre med två poäng i rad och tar kommandot i matchen. I set fyra är det RIG som är starkast inledningsvis och tar en stor ledning. Västerås äter sig ikapp och dramatiken är stor när gymnasietjejerna till slut tar setbollen och kvitterar matchen.

Bonuspoängen går till hemmalaget efter ett avgörande set där RIG inte är ”med i matchen”. Sex raka pinnar innan man kontrar med fyra egna. Västerås är nu tyvärr igång och från mitten och framåt av setet producerar man sina egna poäng. RIG får inte stopp på Västerås anfallsspel och extrapoängen är därmed förlorad.

Sammanfattningsvis är det en väldigt svängig match där misstagen är på tok för många från RIG:tjejernas sida. Detta vägs upp av andra bitar i spelet såsom servandet, energin och viljan på planen samt bra centerspel. Samtliga spelare får godkänt och extra plus går till Maja Hedén, Filippa Brink och Tyra Areskoug.