Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HA: Vinst mot nykomlingarna

Det blev en smakstart på elitserien för RIG Falköpings killar med en vinst i premiären mot Lunds VK.

RIG Falköping gick genom förra säsongen utan någon vinst, men detta året blev det seger redan i den första matchen. Nykomlingarna från Lund skaffade sig en tidig ledning, men det blev jämnt under större delen av setet. Bra blockspel av hemmalaget gjorde att gästerna hade dålig utdelning på sina anfall. Men det var ändå Lund som gjorde flest blockpoäng under det första setet (6 mot 3). Trots detta så knep RIG setet med 25-23.

Även andra set blev jämnt och lagen turades om att ha ledningen. I setslutet var det gymnasieeleverna som än en gång var skarpare och vann med 25-22.

RIG tog sedan en tidig ledning i set nummer tre, men skåningarna ville inte ge upp och tog sig förbi. Fyra raka poäng i Oskar von Sydows serve var det som tog RIG tillbaka in i setet igen. Lite nerver fick vi se från båda sidor i de så viktiga slutbollarna, men till sist lyckades RIG Falköping stänga butiken med ett härligt block av Gustav Thor och säsongens första seger var därmed säkrad!

-Framför allt för de som var med förra säsongen så är det givetvis skönt att få inleda med en vinst, konstaterar coachen Göran Persson. Killarna visar styrka i de viktigaste bollarna, utan det så hade resultatet mycket väl kunnat vara det omvända.

RIG Falköping - Lund 3-0 (25-23, 25-22, 27-25)
Statistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.