Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

DB: Förlust i Göteborg

RIG fick se sig besegrade mot tabelltvåan Göteborg med 3-1 under lördagen. Förlusten jämnar till toppen av tabellen i div 1 södra damer där dock RIG fortfarande håller förstaplatsen.

KFUM Göteborg-RIG DB 3-1 (22-25,25-18,25-15,25-11)

RIG börjar matchen med att ta kommandot. Ledning halvvägs in i setet innan hemmalaget kvitterar till 17-17 efter tre raka poäng. Några misstag senare är dock RIG återigen i ledning men Göteborg går ikapp på nytt när man kvitterar till 22-22. Här tar Karin ett block och Sandra följer sen upp med två serveess för att avsluta setet.

Andra set får en minst sagt trög start när Göteborg servar bort RIG fullständigt. 1-8 i baken innan man vaknar till och börjar krypa närmare. Det är dock inte mycket som stämmer förrän i mitten på setet när man börjar göra några fler egna poäng än tidigare och skapar lite kontakt när man går upp till 18-22. Göteborg gör dock som RIG gjorde i första setet och kvitterar efter tre raka bollvinster.

Trenden håller tyvärr i sig när tredje set rullar igång. RIG har problem att vinna boll mot ett bra blockande hemmalag. Mottagningen som har det kämpigt är såklart en anledning till ovan nämnda, men också att RIG spelar med för små marginaler i fel lägen. En radda poäng snyggar till siffrorna något men Göteborg avslutar tyvärr med fyra raka bollar och håller sitt momentum.

Det fjärde setet är ytterligare ett steg neråt för RIG. Lojt och uppgivet ser man på när Göteborg rullar vidare. Inte mycket som stämmer på gymnasietjejernas sida och siffrorna rinner iväg.

RIG räcker inte till idag mot ett bra Göteborg. Första set blir en slags bonus utan att spelet stämmer till hundra procent. När sen Göteborg spelar upp sig och RIG sakta går åt motsatt håll blir skillnaden tydlig mellan lagen i dagens match.

Bäst för dagen på RIG:sidan är libero Karin Waser.