Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HC: Förlust i Vingåker

RIG kom efter ett starkt första set ner på jorden och tappade sen de följande seten. 3-1 till Vingåker blev slutresultatet.

Vingåker B-RIG HC 3-1 (16-25,25-22,25-19,25-18)

RIG kom till Vingåker med målsättningen att jobba vidare med sina nycklar man tränat på. Kommunikationen på planen och att värdera boll i anfall var några av huvudpunkterna. Man nådde inte upp till de målen tillräckligt bra för att rå på Vingåker för dagen. Hemmalaget tog efter att ha förlorat första set hem tre raka och därmed tre poäng.

I första set var de egna poängen många från RIG:sidan och man vinner väldigt ofta flera poäng i rad när man servar. Vingåker har det jobbigt med sin sideout och det blir inte spännande. Jonte essar hem setbollen. I andra set spelar hemmakillarna upp sig. RIG fortsätter med tendensen från första set att bjuda på för många bollar både i serve och anfall. När nu Vingåker spelat upp sig har man inte råd med detta. Vid 22-22 förlorar RIG tyvärr tre bollar i rad och det är kvitterat.

I set tre är Vingåker steget före till mitten av setet när RIG äter sig ikapp. Närmare än 18-19 kommer man dock inte. RIG spelar fortsatt stressat med mängder av misstag. VVK servar fortsatt bra och gör RIG:s sideout problematiskt. Hemmalaget spelar även fint försvarsspel och tålamodet tryter för gymnasiekillarna som detta läge bara tar en poäng till under setet.

Fjärde setet får (efter 1-3 till Vingåker) en flygande start. Algot servar sitt lag ikapp och förbi efter sju raka poäng från RIG. I mitten av setet ser vi Vingåker ta tre poäng i rad i två rotationer vilket skapar lite kontakt även om det är RIG som såklart har kommandot i och med sin 17-13 ledning. Fyra bollar senare är det tyvärr kvitterat efter lika många misstag från RIG. Återigen är det tufft servande och fint försvar från hemmalaget som gör att man kommer ikapp. Och tyvärr går man inte bara ikapp utan rusar förbi och beseglar RIG:s öde. Hemmalaget har här sin bästa period under matchen och RIG får helt enkelt varken död på sina egna anfallsförsök eller stopp på VVK:s. Setet till slut klart till Vingåker som därmed tar säsongens tredje seger.

RIG visar under matchen upp sina båda ansikten. Ett där man är häftiga och tuffa i anfall och ett annat där man blir tveksamma och gör många tveksamma val. Tålamodet när motståndarna spelar bra försvarsspel är något som behöver slipas på då många misstag kommer av att man inte värderar läget tillräckligt bra. Servematchen från RIG är upp och ner där sista set på den punkten är matchens bästa där man håller sig till den uppgjorda taktiken och får bort VVK från nät i långa perioder. Dessvärre är så även fallet om vi tänker det omvända. RIG får inte chansen att spela centerspel speciellt många gånger i sideouten och detta bidrar förstås till att kantanfallarna får en något svårare uppgift. Till helgens match hemma i Falköping mot Tuve laddar vi nu upp med ett kortare sportlov innan en lördagsträning väntar för att preppa inför matchen.