Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

DB: Sex raka för RIG B

RIG B förlängde sin segersvit till 6 matcher när man under lördagen besegrade KFUM Malmö på hemmaplan. Därmed fortsätter man att toppa division 1 södra damer med jagande Göteborg (en match mer spelad) tre poäng bakom.

RIG DB-KFUM Malmö 3-1 (25-13,16-25,25-13,25-12)

RIG börjar med att bjuda sina motståndare på ett antal bollar men i sammanhanget hade det mindre betydelse under setet då man servade bort sina motståndare fullständigt. 10 ess varav Matilda stod för hälften av dessa på sina sju servade bollar!

I andra set har gästerna fått ordning på sin servemottagning och vänder på steken. RIG är nu det lag som har stora problem. Mottagningen är svag och antalet misstag är gigantiskt (18). En bra sväng mot slutet hyfsar till siffrorna något men Malmö tar de fem sista poängen och det är kvitterat.

Set tre och fyra kan man lägga karbonpapper på. Färre misstag från RIG-sidan, bättre förstaboll och man servar lagom tufft för att sätta Malmö i problem. Seten klart till RIG.

RIG gör jobbet med undantag för det andra setet och tar alltså en ny trepoängare. Bäst för dagen är Matildas servande, Sandras anfallsspel och libero Karin Waser.

Poäng RIG:

Matilda Fransson, 13p

Karin Eldh, 12p

Sandra Abrahamsson, 11p

Malin Larsson, 9p

Ida Tholén, 5p

Nike Fjätström, 5p

Ella Sandberg, 3p

Hanna Eriksson, 2p

Karin Waser, libero

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer