Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Bart Janssen blir ny instruktör på RIG

Med belgiskt påbrå och bosatt i Sverige sedan några år tar nu volleyboll- och beachvolleycoachen Bart Janssen, 41, steget till RIG Falköping.
– Jag vill inspirera och guida eleverna på RIG för att de ska bli så bra de kan bli, och ännu hellre och viktigare att de blir den bästa versionen av sig själva, säger han.

RIG:s nye instruktör Bart Janssen välkomnas av till vänster Torbjörn Karlsson, gymnasiechef Ållebergsgymnasiet, och till höger Ulric Svensson, Svensk Volleybolls verksamhetschef på RIG i Falköping.

Lagom till skolstarten i augusti börjar Bart som en av Riksidrottsgymnasiets instruktörer. Han kommer närmast från Södertälje där han varit tränare för elitserielaget i två år, jämte rollen som coach för flera juniorlag. Han kom till Södertälje från rollen som assisterande tränare i tyska Dresden i Bundesliga.

Innan dess har han en gedigen volleyboll- och beachvolleybakgrund – både som spelare och som coach. Under sin spelarkarriär, som sträcker sig över både den belgiska ligan och Bundesliga, fungerade han också som tränare både i volleyboll och på beachen på hög nivå. Han har jämte volleybollen också tolv års erfarenhet som idrottslärare.

Inom beachvolleybollen har han varit coach på FIVB World Tour (Beach Pro Tour) och coachat Belgiens bästa lag – såväl damer som herrar.

Janssen kommer ta extra ansvar för beachvolleycoachningen på RIG.

– Beachvolley och volleyboll är två sporter som jag är passionerad för, och beachvolley sticker ut, säger han.

Det har varit klart ett tag att Bart ansluter till RIG, och offentliggörs härmed. Bart har en heltidstjänst på RIG.

– Vi ser så mycket fram emot att han Bart hos oss. Han är en perfekt matchning för oss. Han brinner för utveckling och är mer intresserad av utveckling än omedelbara resultat, vilket är hela RIG:s idé. En mycket sympatisk och trevlig person med mål i blicken. Det här kommer bli bra, säger Ulric Svensson, verksamhetschef.

Bart och hans familj flyttade för några år sedan till Sverige av strategiska skäl. Det är här de vill bo, helt enkelt. Tillsammans med sin fru Liesbeth, som själv är olympier i beachvolley (Peking 2008) har han två barn.

– Jag ser verkligen fram emot att vara en del av coachstaben på RIG. Jag gillar variation I mitt jobb och så kommer det verkligen bli här, säger Bart.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-06-26

Senast uppdaterad: 2024-06-26

Visa fler nyheter

Sponsorer