Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svensk Volleyboll Convention – ny mötesplats för utbildning och utveckling

En årligen återkommande mötesplats med utbildning och utveckling för volleyboll-Sveriges engagerade. Det är visionen för Svensk Volleyboll Convention, vars premiärupplaga anordnas 14-17 september 2023 i Falköping.

Foto: Robert Boman, Glenn Unger, Per Eliasson, CEV.

Svensk volleyboll växer så det knakar, på både bredden och höjden. Allt fler vill träna och tävla i världens bästa idrott. Svenska Volleybollförbundet arbetar aktivt för att ta vara på och dra nytta av det ökade intresset. Sedan årsskiftet har bland annat två projekt sjösatts med målet att stärka förutsättningarna för utbildning och fortbildning av domare samt utveckling av tränare och spelare.

Som ett led i satsningarna etableras nu mötesplatsen Svensk Volleyboll Convention som ska samla tränare, ledare, domare, scouter, spelare med flera för motiverande dagar fyllda av kompetensutbyte och kontaktknytande.

Besökaren erbjuds att ta del av bland annat utbildningar, workshops och clinics; flertalet föreläsare bjuds in för att dela med sig av kunskap och erfarenhet inom utvalda ämnen. Här får du ny inspiration i din roll, och inte minst träffar du volleybollvänner från hela landet vilket ger chans till ytterligare formella och informella möten.

Stärk klubben och ditt eget engagemang

Arbetet med planering och genomförande leds av projektledare Sofie Sjöberg tillsammans med erfarne, FIVB-utbildade instruktören Tony Westman.

– Svensk Volleyboll Convention ger nya möjligheter att skapa en gemensam mötesplats där förbundet tillsammans med våra engagerade i föreningar och distrikt kan arbeta för att utveckla volleybollen i Sverige. Alla som vill stärka sin klubb eller sitt eget engagemang får här nya möjligheter till just det, oavsett gren och spelform, säger Sofie Sjöberg, projektledare på Svenska Volleybollförbundet.

– Vi hoppas att detta ska vara starten till att vi kan erbjuda ännu fler utbildningar inom Svensk volleyboll och en större dialog kring hur vi ska fortsätta att utveckla volleybollen i Sverige, säger Tony Westman på Bring It Promotions.

"Hoppas många tar chansen"

Både datum och plats har valts med omsorg. 14-17 september är helgen innan en ny volleybollsäsong dundrar igång med seriespel. Falköping är i sin tur högsätet för Svenska Volleybollförbundets Riksidrottsgymnasium och Riksträningscentrum.

– Vi hoppas att Svensk Volleyboll Convention kommer bli en mötesplats för utbildning, nätverkande och utveckling. I nuläget saknar vi ett sånt forum och jag hoppas att många tar chansen att vara med och utveckla sig själva och Svensk volleyboll, säger Svenska Volleybollförbundets generalsekreterare Simon Dahl.

Mer information om och inbjudan till Svensk Volleyboll Convention följer i takt med att planeringen fortlöper och programmet spikas.

I morgon, fredag, släpper vi ytterligare en spännande nyhet som kopplar an till Svensk Volleyboll Convention. Håll utkik på volleyboll.se!

Svensk Volleyboll Convention – övergripande program

14-15/9 Utbildning- & utvecklingsdag för RIG/NIU-instruktörer
15/9 Clinic Day (Nationella och Internationella föreläsare)
16/9 Diverse utbildningar och workshops för tränare, ledare, scouter osv. plus en mötesplats
17/9 Elitserieupptakt och en spännande nyhet för volleybollälskare

Har du frågor om Svensk Volleyboll Convention? Kontakta:
- Sofie Sjöberg, 0702 66 61 24, sofie.sjoberg@volleyboll.se
- Tony Westman, 0707 51 08 35, bringitusatony@hotmail.com

Fler nyheter

Publicerad: 2023-05-11

Senast uppdaterad: 2023-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer