Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sofie leder nytt tränar- och spelarutvecklingsprojekt

Svenska Volleybollförbundet startar ett nytt projekt med målet att stärka förutsättningarna att utveckla tränare och spelare. Spelarprofilen Sofie Sjöberg projektanställs för att leda insatsen.

Sofie Sjöberg "in action" under en uppvärmning inför en European Silver League-match med damlandslaget i Lund 2022.

Intresset för volleyboll växer i Sverige. Efterfrågan på att tävla har ökat kraftigt de senaste åren, det vittnar såväl antalet licensierade spelare som antalet seriespelande lag om. Svenska Volleybollförbundet har identifierat flera delar av verksamheten som behöver utvecklas för att kunna möta tillströmningen av nya volleybollfantaster samt tillvarata intresset från redan engagerade.

En av insatserna tar sikte på att stärka förutsättningarna för att utveckla tränare och spelare. Bland annat ska en spelarutvecklingsmodell tas fram, utbildningsstegen uppdateras och ett tränarregister upprättas.

Efter en rekryteringsprocess landade uppdraget på Sofie Sjöberg, som med sin projektanställning förstärker Svensk volleyboll.

- Det ska bli roligt, utmanande och ärofyllt att få projektleda ett utvecklingsarbete för Svensk volleyboll. Idrott, främst volleyboll då såklart, är min passion i livet och jag ser otroligt mycket fram emot att, tillsammans med den breda kompetens som redan finns i vårt förbund, hitta ett koncept som kan förtydliga, förenkla och förbättra förutsättningarna för föreningarna i deras arbete med spelar- och ledarutveckling, säger Sofie Sjöberg.

"Konkret och användbart"

Sofie Sjöberg är ett välkänt namn i volleyboll-Sverige, framför allt som aktiv elitspelare i Örebro och svenska damlandslaget. I unga år fastnade hon för världens bästa idrott, där vägen gick via Kungälv Volley, Riksidrottsgymnasiet i Falköping och vidare till Elitserien där hon utöver nuvarande klubblag representerat Katrineholm och Engelholm. Sjöberg har även gjort en säsong på Island, och de första landskamperna med damlandslaget gjorde hon redan 2011.

- Sofie har lång erfarenhet av Svensk volleyboll ända från unga år och sen via RIG, elitseriespel och landslagsspel, dessutom erfarenhet av projektledning. Under rekryteringsprocessen blev det tydligt att hon har vad som krävs för att utveckla och driva projektet, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

Yrkesmässigt är Sjöberg utbildad jurist och kommer senast från en affärsjuridisk byrå. Hon har även arbetat med verksamhetsutveckling och projektledning vid Örebro universitet.

- Jag har längtat efter att arbeta med idrott på heltid. Jag hoppas att min ambition och mitt engagemang tillsammans med min nyfikenhet och passion för sporten ska kunna leda till att fler i volleyboll-Sverige vill göra förutsättningarna för spelare och ledare att nå framgång inom volleyboll ännu bättre. Jag vill och ser fram emot att skapa ett bra samarbete med engagerade, drivna och kunniga personer inom volleyboll-Sverige för att kunna ta fram ett koncept som känns konkret och användbart, avslutar Sofie

Fler nyheter

Publicerad: 2023-03-23

Senast uppdaterad: 2023-03-23

Visa fler nyheter

Sponsorer