Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nytt samarbete med Sportradar stärker arbetet mot matchfixning

Svenska Volleybollförbundet växlar upp i arbetet mot matchfixning. Ett samarbetsavtal har ingåtts med Sportradar Integrity Services, som genom sitt Universal Fraud Detection System (UFDS) är globalt ledande i att monitorera spelmarknaden.

Sportradar stöttar Svenska Volleybollförbundet i arbetet mot matchfixning. Foto: Robert Boman.

Sportradar övervakar den globala spelmarknaden för att upptäcka avvikande oddsrörelser, vilket är en viktig del i kampen mot matchfixning. Uppgjorda matcher rapporteras till Svenska Volleybollförbundet.

Avtalet är flerårigt och innefattar följande tävlingar:

  • Elitserien, herr
  • Elitserien, dam
  • Grand Prix, herr
  • Grand Prix, dam

- Vi har bevittnat växande integritetshot de senaste åren, såväl som ett ökat intresse för spel på idrotter så som volleyboll, och är därför glada över att ha ingått det här partnerskapet med Svenska Volleybollförbundet. På Sportradar är vi fullt dedikerade i arbetet med att bistå våra partners i deras arbete med att upptäcka och förebygga sådana hot och ser fram emot att stötta Svenska Volleybollförbundets integritetsprogram framåt, säger Andreas Krannich, Managing Director på Sportradar Integrity Services.

- Samarbetet med Sportradar är ett viktigt steg i att arbeta preventivt för att behålla volleyboll som en schysst idrott. Det känns både bra och värdefullt att dra igång det här samarbetet, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

Sportradars övervakning baseras på det marknadsledande systemet UFDS samt ett arbetslag med expertanalytiker som upptäcker och rapporterar om matchfixning till över 180 sportorganisationer och statliga myndigheter. UFDS övervakar oddsändringar hos spelbolag världen över, dygnet runt, vilket gör att det direkt kan upptäcka suspekta spelmönster. Sportradar Integrity Services har också insyn på kontonivå hos över 350 spelbolag, samt ett nätverk av spelbolag som rapporterar misstänkta spel.

LÄNKAR
Sportradar.com/integrity Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-03-09

Senast uppdaterad: 2023-03-02

Visa fler nyheter

Sponsorer