Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nyårshälsning från ordförande

Svenska Volleybollförbundets ordförande Annika Sjöberg med en tillbakablick på volleyåret 2022 och om utmaningarna inför nästa.

Ordförande Annika Sjöberg gratulerar damlandslagets passare Vilma Andersson under medaljceremonin vid 2022 års European Silver League-final i Lund. Foto: Robert Boman..

Nu kan vi lägga ytterligare ett annorlunda men spännande år bakom oss. Året startade knackigt med tanke på förnyade restriktioner och flera arrangemang fick ställas in. Däribland Grand Prix som för första gången skulle hedra de invalda till Hall of Fame.

Men under våren kunde både SM-slutspel och olika ungdomsmästerskap glädjande nog genomföras. Jag vill passa på att tacka alla arrangörer som såg till att så många fina arrangemang genomfördes under året.

Svensk volleyboll har uppmärksammats både nationellt och internationellt tack vare Åhman/Hellvigs EM-guld och världstourframgångar i beachvolley, segern för damlandslaget i volleyboll i European Silver League samt Isabelle Haaks nominering på idrottsgalan 2022 och utmärkelsen som Europas främsta volleybollspelare. Att vi har dubbla nomineringar till Idrottsgalan 2023, genom Anders Kristiansson och Rasmus Jonsson (Årets ledare) respektive Jonatan Hellvig och David Åhman (Årets genombrott), ger verkligen mersmak.

Det finns nu ett mycket stort intresse för att börja spela i olika åldrar. Många föreningar kan inte längre ta emot alla som önskar vara med. Det råder hallbrist i stora delar av Sverige vilket Riksidrottsförbundet (RF) också har uppmärksammat. Under ledning av RF deltog jag i valoffensiven för att försöka få med idrottens förutsättningar och samhällsnytta som en valfråga där bland annat ”idrottsplatsen” var en viktig fråga.

Vi ser också att vi behöver locka fler att bli ledare och domare för att vi tillsammans ska kunna bereda plats åt alla som vill spela och dessutom utvecklas som förening och idrott. Det uppdraget jobbar kansliet med för fullt, bland annat med de medel som staten har avsatt i så kallat återstartstöd.

Jag hoppas att ni hinner läsa Simons nyhetsbrev där han sammanfattar det som är på gång. Kom gärna med feedback så vi vet om det uppskattas, men även tips på förbättringar. Styrelsens arbete och aktiviteter kan ni följa via Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vill avsluta med att tacka för förtroendet ni gett mig och hela styrelsen. Vi liksom vår personal både på RIG och kansli har höga ambitioner och vi är många som ser fram emot 2023 med spänd förväntan.

Önskar er alla, som på olika sätt bidrar till att volleyboll fortsätter att vara världens största och bästa idrott, ett riktigt gott nytt år!

Fler nyheter

Publicerad: 2022-12-29

Senast uppdaterad: 2022-12-29

Visa fler nyheter

Sponsorer