Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Välkommen till nya volleyboll.se!

Svenska Volleybollförbundets webbplats volleyboll.se har bytt plattform och klätts i ny skrud. Utvecklingsarbetet fortsätter under 2023 och vi tar tacksamt emot feedback via info@volleyboll.se.

Montage: Joakim Bengtsson.

Vi levererar en tidig julklapp till den svenska volleyrörelsen; ett nytt hem för Svenska Volleybollförbundets webbplats, volleyboll.se. Här samlar vi information och nyheter för utövare, ledare, föreningar och en rad andra intressenter; både nyfrälsta och redan inbitna volleyfantaster.

Sidan bygger på CMS:et Sitevision och är utvecklad av kanslipersonal tillsammans med Johan Almblad, för många i rörelsen känd som skaparen av BeachLive. Utvecklingsarbetet är utfört i samarbete med IT- och techbolaget Consid och har även engagerat RIG-personal, distriktsledamöter och nyckelpersoner som längs vägen fått komma med synpunkter och inspel.

Volleyboll.se har fått ny struktur, design och funktionalitet. Mycket av innehållet är helt nytt, men frekventa användare kommer sannolikt känna igen sig i sajtens uppbyggnad och Svensk volleybolls grafiska profil, som utgör en stomme i utseendet. Lanseringen görs med förhoppning och övertygelse om att den nya sajten kommer vara såväl användarvänligare som mer inbjudande för besökaren.

Utvecklingsarbetet fortsätter

Arbetet med att bygga klart sajten kommer fortsätta vidare in i 2023. Nytt innehåll och funktionalitet är under utveckling och kommer implementeras löpande. Med tiden kommer dessutom såväl Swedish Beach Tour som Elitserien införlivas som undersajter.

Våra volleybolldistrikt har nyligen fått tillgång till plattformen och jobbar efter bästa förmåga för att fylla sina sajter med material.

Upptäcker du något som inte fungerar som det ska, eller att du saknar något? Då är du till stor hjälp om du meddelar oss via info@volleyboll.se.

Ett stort tack riktas till de som bidrar i utvecklingen av sajten, där extra uppskattning riktas till:

  • Kodknäckaren Johan Almblad, som med entusiasm, professionalitet och brinnande hjärta för vår idrott tar sig an både möjliga och omöjliga CSS- och HTML-uppdrag längs vägens gång.
  • Fotografen Robert Boman vars bilder ramar in sajten och levandegör vår idrott som ingen annan.
  • Kreatören Joakim Bengtsson som med sin fantastiska känsla för färg och form skapar inspirerande montage som får sajten att "poppa".

Den som vill komma åt den gamla webbplatsen kan göra det fram till årsskiftet via den här länken: https://iof3.idrottonline.se/IdrottOnlineForbund/Volleyboll/svenskavolleybollforbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Avveckling av hemsidor i IdrottOnline

Som vi berättat om tidigare kommer Riksidrottsförbundets hemsideslösning IdrottOnline stängas ner vid årsskiftet. Vi påminner föreningar som använder lösningen att hitta en ny plattform.

Svenska Volleybollförbundet har, tillsammans med ett flertal andra specialförbund, förhandlat fram ett avtal med Consid och Sitevision, som tagit fram ett erbjudande på webblösning även till föreningarna. Erbjudandet omfattar ett färdigt baspaket med de vanligaste mallarna och funktionerna för en enkel, bra och mobilanpassad hemsida, i ett kraftfullt men samtidigt enkelt redaktörsverktyg, allt i ett webbhotell med hög säkerhet.

Lösningen erbjuds alla klubbar som är medlemmar i Svenska Volleybollförbundet och kostnaden baseras på medlemsantal. Exempel: För en förening med under 500 medlemmar är kostnaden första året för uppstart och drift av den nya webbplatsen 6 500 kr, därefter är kostnaden 200 kr/månad för licens och drift. Man kan välja till supporttjänst för en kostnad.

Här är erbjudandet till föreningarna! Pdf, 1.2 MB.

Kontakt med Consid/Sitevision tas genom Louise Ohlin louise.ohlin@consid.se

Observera att det bara är hemsideslösningen som försvinner 31 december. Övriga funktioner och lösningar i IdrottOnline finns kvar som tidigare.

Inloggningslänk till IdrottOnline är då: login.idrottonline.se Länk till annan webbplats.. Den fungerar redan i dag.

Tänk på att man behöver ladda ner information och dokument från nuvarande sidan före 31 december. Efter det kommer man inte åt innehållet längre.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-12-22

Senast uppdaterad: 2022-12-22

Visa fler nyheter

Sponsorer