Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svensk Volleyboll förlänger med Mikasa och Base Sport

Svensk Volleyboll fortsätter med Mikasa-bollar i alla officiella sammanhang under överskådlig tid. Nu har samarbetsavtalet förlängts i fyra år. ”Vi garanterar bra bollar i alla tävlingar, både inne och ute”, säger Gunnar Kärrbrant på Base Sport.

Det svenska företaget Base Sport, baserat i Falkenberg, säljer bollar från Mikasa i Sverige. Samarbetet mellan Svenska Volleybollförbundet och Base Sport, leverantör av all möjlig volleybollutrustning, sträcker sig tillbaka till 90-talet.

Första gången Mikasa gick in som bollmärke var 1996 när det japanska märket blev Sveriges officiella matchboll i beachvolley. Sedan 1997 finns ett avtal med Svensk Volleyboll med Mikasa som officiell matchboll även inomhus.

Redan i början av 90-talet började både det europeiska volleybollförbundet CEV och det internationella volleybollförbundet FIVB med Mikasa som officiell boll-leverantör.

– Mikasa fortsätter framgångsrikt att synas i alla evenemang som Svensk Volleyboll har både inne och ute, i alla åldrar. Vi garanterar bra bollar på alla mästerskap, säger Gunnar Kärrbrant som äger och driver Base Sport.

Nu förlängs avtalet i ytterligare fyra år. Mikasa kommer därmed vara den självklara bollen i alla landskamper som till exempel European Silver League, i alla mästerskap, på Swedish Beach Tour och mycket annat.

– Det känns väldigt bra att fortsätta samarbeta med Base Sport och ha Mikasa-bollar i all vår verksamhet. Base Sport står för kompetens inom volleyboll och är en viktig aktör för svensk volleyboll och alla som håller på med idrotten i Sverige, säger förbundschefen Simon Dahl.

Base Sport är volleybollspecialister.

– När man köper via Base Sport är det till gagn för svensk volleyboll, berättar Kärrbrant.Base Sport nås via sin hemsida här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2022-05-02

Senast uppdaterad: 2022-05-02

Visa fler nyheter

Sponsorer