Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Jan Wahlén är Årets Idrottspersonlighet på Gotland

En av landets volleybollprofiler, aktiv på alla möjliga nivåer, överrumplades i en radiosändning med en mycket fin utmärkelse. ”Jag blev verkligen överraskad”, säger Jan Wahlén som numera kan titulera sig Årets Idrottspersonlighet på Gotland.

Jan Wahlén, 61, var sin vana trogen i gång med ett idrottsprojekt, att få igång en discgolfbana, när radions P4 Gotland kom på besök.

– Jag trodde det skulle handla om banan, men så var det någon i buskarna som började föra ett oväsen. Det visade sig vara en överraskning på gång, berättar han.

Wahlén har i 40 års tid satt sina avtryck på Gotland när det gäller idrott i allmänhet och volleyboll i synnerhet. Han sitter i styrelsen för volleybollföreningen Team Gotland, han är arrangör av volleyboll- och beachvolleytävlingar, han är ordförande i Skolidrottsförbundet på Gotland och han är ledamot i Svensk Volleybolls förbundsstyrelse.

Han ligger bakom beachvolleyanläggningen och han är nu drivande i att få till en discgolfbana. Bland mycket annat. Landsbygdsutveckling är ett kall.

Jan arbetar idag som verksamhetsutvecklare inom skolförvaltningen på Gotland och har tidigare varit rektor i 19 år.

Utmärkelsen Årets Idrottspersonlighet på Gotland tar han med både glädje och ro.

– Ja, det är mycket trevligt. Jag har väl gjort en del avtryck efter som jag är med lite överallt. Men framför allt är det volleybollen jag brinner för, säger Jan.

Lyssna när Jan blir överraskad i P4 Gotland här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2022-03-10

Senast uppdaterad: 2022-03-10

Visa fler nyheter

Sponsorer