Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Emma förstärker Svensk volleyboll

Med start 23 november ansluter Emma Andersson till Svenska Volleybollförbundet som projektledare.

- Jag kliver in i det här uppdraget med en jättehärlig känsla. Att få chansen att jobba med idrott, som jag brinner så mycket för, känns roligt och spännande, säger Emma.

Anställningen är ett vikariat som sträcker sig över sommaren 2021.

- Emma är en välkommen förstärkning som projektledare för våra olika evenemang inom Svensk volleyboll. Med sin kompetens inom konceptutveckling och erfarenhet av föreningsarbete är jag övertygad om att hon kommer bidra till att utveckla både befintliga och nya arrangemang, säger Simon Dahl, nytillträdd internationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

"Stötta och underlätta"

Ja, med en färsk examen i konceptutveckling inom event och besöksnäring är Partilledottern som klippt och skuren för sitt nya uppdrag.

I ryggen har Emma också gott om erfarenhet från föreningslivet - både som spelare, ledare och förtroendevald inom handbollen.

Vägen in i den väldiga volleybollvärlden gick via utbildningen och en praktik hos Göteborg Beachvolley Club, Svenska Volleybollförbundets största medlemsförening, där hon 2019 var en av nyckelfigurerna som med bravur gjorde det möjligt att arrangera både en World Tour-tävling och ett U20-EM; två för Svensk volleyboll historiska beachvolleytävlingar.

- En stor och viktig del av mitt uppdrag kommer handla om kommunikation och kontakter med föreningar och destinationsbolag som är kopplade till både nuvarande och framtida evenemang i olika grenar och på olika nivåer. Jag hoppas kunna stötta dem och underlätta deras arbete med att få till lyckade och hållbara arrangemang, vilket är det vi alla jobbar för att skapa för våra utövare, avslutar Emma.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-11-20

Senast uppdaterad: 2020-11-20

Visa fler nyheter

Sponsorer