Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Miljonstöd fördelat till Svensk volleyboll

Svensk volleyboll har ur regeringens andra krispaket till idrotten tilldelats 1,7 miljoner kronor i kompensationsstöd av Riksidrottsförbundet (RF) till följd av coronapandemin.

Totalt 554 miljoner betalas ut i kompensationsstöd till över 2300 idrottsföreningar och till större evenemang. Pengarna börjar betalas ut på måndag den 23 november.

RF:s styrelse fattade på måndagskvällen beslut om fördelningen av regeringens nya stödpaket till idrotten:
• 2 123 föreningar tilldelas 158 miljoner kronor för perioden juli till september.
• Fler än 300 föreningar inom lagbollidrotternas högsta serier tilldelas 327 miljoner kronor för hela perioden juli till december.
• Ett hundratal föreningar med ett antal stora evenemang tilldelas stöd, exempelvis Cykelvasan och Lidingöloppet, med totalt 69 miljoner kronor.

Stödet ska kompensera uteblivna intäkter och kostnader på grund av corona.

– Coronaviruset har slagit hårt mot samhället, idrotten inkluderat, och inom volleybollen har vi märkt av konsekvenserna. De här pengarna är därför jätteviktiga för oss och våra föreningar. I och med att pandemin håller i sig hoppas vi också på ytterligare stödinsatser framåt, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef, Svenska Volleybollförbundet.

Vad händer nu?

De idrottsföreningar som sökt direkt till Riksidrottsförbundet får besked om stöd den 20 november och utbetalningar påbörjas den 23 november.

De pengar som öronmärkts till högsta serierna i lagbollidrotter och ett antal stora evenemang fördelas vidare av specialidrottsförbunden.

– För Svenska Volleybollförbundet är det en självklarhet att medlen som RF tilldelat Elitserien ska delas 50/50 mellan dam- och herrlagen, konstaterar Martin Kihlström.

I början av januari 2021 kommer ansökningar om kompensationsstöd för perioden 1 oktober till 31 december att öppnas. Ny information om detta kommer vid ett senare tillfälle.

Riksidrottsförbundet gör bedömningen att de 446 miljoner kronor som återstår av regeringens krisstöd på 1 miljard kronor räcker för att kompensera de ekonomiska effekterna under kvartal fyra 2020. Vid eventuella kvarvarande medel efter beslut om kvartal fyra kommer Riksidrottsförbundet besluta om fyllnadsutbetalningar till de föreningar som tilldelats stöd för denna period.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-11-18

Senast uppdaterad: 2020-11-18

Visa fler nyheter

Sponsorer