Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Skärpta råd införs i Dalarna, Värmland, Västmanland och Gotland

Under torsdagen fattade Folkhälsomyndigheten, i samråd med smittskyddsläkare i regionerna Dalarna, Gotland, Värmland och Västmanland, beslut om skärpta allmänna råd som införs omgående i regionerna.

De skärpta allmänna råden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. påverkar idrotten i dessa regioner och gäller till och med den 10 december 2020, men kan förlängas.

För Svenska Volleybollförbundet och dess medlemsföreningar innebär det att:
• Alla tävlings- och seriespelsmatcher med lag från dessa regioner, förutom Elitserien, ska flyttas till efter den 10 december.
• Träningsverksamhet för spelare födda 2004 eller tidigare ska i aktuella regioner ställas in fram till den 10 december. Elitserielag, elitutövande beachvolleyspelare samt lag med spelare födda 2005 eller senare får fortsätta träna.

Skärpta allmänna råd är sedan tidigare införda av Folkhälsomyndigheten i 13 andra regioner, med varierande slutdatum. I samtliga fall kan de skärpta allmänna råden komma att förlängas ytterligare.

I den här nyheten Länk till annan webbplats. kommunicerar Svenska Volleybollförbundet en sammanställning av hur verksamheten påverkas gällande bland annat seriespel.

Svenska Volleybollförbundet följer utvecklingen noga och kommer se över förutsättningarna för att anpassa seriespelet i division 1-3. Besked om åtgärder kan komma med kort varsel. Uppdateringar publiceras på volleyboll.se.

Frågor ställs till info@volleyboll.se.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-11-12

Senast uppdaterad: 2020-11-12

Visa fler nyheter

Sponsorer