Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Skärpta råd i Kronoberg och Sörmland

Under torsdagen fattade Folkhälsomyndigheten, i samråd med smittskyddsläkare i regionerna Sörmland och Kronoberg, beslut om skärpta allmänna råd som införs omgående i regionerna.

De skärpta allmänna råden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. påverkar idrotten i dessa regioner och gäller till och med den 26 november 2020, men kan förlängas.

För Svenska Volleybollförbundet och dess medlemsföreningar innebär det att:
• Alla tävlings- och seriespelsmatcher med lag från dessa regioner, förutom Elitserien, ska flyttas till efter 26 november.
• Träningsverksamhet för spelare födda 2004 eller tidigare ska i aktuella regioner ställas in fram till den 26 november. Elitserielag, elitutövande beachvolleyspelare samt lag med spelare födda 2005 eller senare får fortsätta träna tillsammans.

Skärpta allmänna råd är sedan tidigare införda i åtta andra regioner, med varierande slutdatum. I alla fall kan de skärpta allmänna råden komma att förlängas ytterligare.

I den här nyheten Länk till annan webbplats. kommunicerar Svenska Volleybollförbundet en sammanställning av hur verksamheten påverkas gällande bland annat seriespel.

Beslut om anpassningar samt besked om ytterligare åtgärder kan komma med kort varsel. Uppdateringar publiceras på volleyboll.se.

Noterbart är att samtliga tio regioner som nu berörs av skärpta allmänna råd beslutat att ha kvar begränsningen om max 50 personer i publiken. Även Region Blekinge har valt att behålla 50-gränsen.

Frågor ställs till info@volleyboll.se.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-11-05

Senast uppdaterad: 2020-11-05

Visa fler nyheter

Sponsorer